Kas 29, 2023

DoktorTakvimi'nde ücretsiz bir profil ile daha görünür olun!

tr-google-search-results-ad-mobile@2x

DoktorTakvimi profili, kendi branşlarında geçerli lisansları olan tüm sağlık profesyonelleri doktorlar, sağlık görevlileri, psikologlar ve diş hekimlerinin yanı sıra klinikler ve hastanelere yöneliktir.

Sağlık uzmanları ücretsiz profillerini oluşturarak, hastaların yolculuğunu kolaylaştırır ve hizmetlerini ciddi ve etik ilkelerle ve hiçbir ücret ödemeden tanıtarak daha fazla çevrimiçi görünürlük elde eder.

Bu makalede, DoktorTakvimi'nde yıldızlı bir profile sahip olmanın faydaları hakkında bilgi edineceksiniz. Aşağıdaki ipuçları, profesyonel profilinizin yalnızca platformumuzda değil, arama motorlarında da öne çıkmasını sağlayabilir. Birçok profesyonel hala bunların farkında değil, ancak büyük bir fark yaratabilirler.

Doktortakvimi'nin ücretsiz profili ne gibi avantajlar sunuyor?

Doktortakvimi'nde profil oluşturmanın bir sonucu olarak birçok uzmanın kariyeri değişti ve bu iki temel faktöre bağlanabilir:

Birincisi, daha önce de belirttiğimiz gibi, profesyonel görünürlüktür.

Doktortakvimi'ne her gün çok sayıda hastanın erişmesi nedeniyle, Doktortakvimi pek çok ülkede sağlık uzmanı aramalarında lider platform haline gelmiştir. Sonuç olarak, genellikle Google'da en üst sıralarda görünür. Uzmanlık alanınızı ve şehrinizi yazarak bir deneyin!

Böylece, Doktortakvimi'nde bir profil profesyonel güvenilirliğinizi artırmanıza olanak tanır.

Hastalarınızın profilinize ücretsiz olarak bırakabileceği yorumlar sayesinde, dijital güvenilirliğinizi ve ağızdan ağıza yayılan iletişiminizi oluşturmaya başlarsınız. 

Rakamlarla konuşmak gerekirse, Doktortakvimi'ni ziyaret edenlerin %95'i uzmanlarına karar vermek için yorumları okuduklarını kanıtladı. 


Henüz profesyonel bir profiliniz yoksa, buraya tıklayarak başlayabilirsiniz. Bu şekilde, bu makaleyi okurken, aşağıda yorumlayacağımız optimizasyonlar üzerinde çalışma fırsatınız olacak.

 

Ücretsiz profilinizi nasıl oluşturabilirsiniz?

Adımlar basittir ve yaklaşık iki dakika içinde ücretsiz profilinize erişiminiz olacaktır. Kayıt sayfasına giderek başlayın. Temel bilgilerinizi onaylayabilmemiz için adınızı, uzmanlık alanınızı ve iletişim bilgilerinizi girin. 

İşiniz bittiğinde, verdiğiniz e-postaya bir bağlantı göndereceğiz. İletişim bilgilerinizi onaylamak için bu bağlantıya tıklamanız gerekmektedir. Bu e-posta aracılığıyla, erişim verileri, bildirimler ve istatistikler gibi profil güncellemelerinizi göndereceğiz, bu nedenle kontrol etmeniz önemlidir.

Profilinizi görünür hale getirmeden önce üniversite veya diploma numaranızı da doğrulamamız gerekiyor. Moderasyon ekibimiz bu işi ilgili ekiplerle birlikte yürütür. 

Platformumuzda görüntülenen verilerin doğru ve güvenilir olmasını sağlamak bizim için çok önemli bir adımdır. 

tr-search-list-doctor-1@2x

Bu doğrulama işlemi 24 çalışma saati kadar sürer ve profiliniz daha sonra görünür hale gelir. Bu arada, profilinizi kendinizle ilgili bilgilerle doldurmaya başlayabilirsiniz! Doldurulması çok önemli olan 5 unsura göz atın:

Zaten bir profiliniz varsa ama henüz doğrulanmadıysa?

Doktortakvimi, arama sonuçlarında sağlık uzmanlarını görüntülemek için herkese açık verileri kullanır. Profesyonel profiliniz platformumuzda zaten mevcutsa, ancak henüz erişiminiz yoksa, bu erişimi talep edebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Talep etmek istediğiniz profile geldiğinizde, Profili düzenle veya Yönet seçeneğine tıklayın. Ardından istenen bilgileri doldurun. Yeni hastaların bu bilgilerin alıcısı olacağını göz önünde bulundurarak mümkün olduğunca fazla bilgiyi tamamlamaya çalışın ve iletişim e-posta adresinizi bırakmayı unutmayın. 

Moderatörlerimiz herhangi bir değişiklik yapmadan önce bu bilgileri değerlendirecek ve sürecin sonunda kaydınızı onaylamak için bir e-posta alacaksınız.

Profilinizde tamamlamanız gereken 5 temel unsur

tr-profile-doctor-reputation-rating-survey-2@2x

 

Doktortakvimi'ndeki profiliniz online markalaşmanızın temelini oluşturacaktır. Düşünün ki ayda 6 milyondan fazla ziyaret alıyoruz ve bunların çoğu uzman arayan hastalardan geliyor. Bu da platformumuzu daha fazla görünürlük ve hasta/danışan arayan profesyoneller için çok nitelikli kılıyor.

10'dan fazla ülkedeki deneyimimiz sayesinde, hastaların aramaları için tamamen optimize edilmiş bir platform oluşturduk. Profesyonel profildeki her alan, arama sonuçlarının indekslenmesine katkıda bulunmak ve hastaların arama ihtiyaçlarını karşılamak için özel bir amaca sahiptir. Bu bizim ilk tavsiyemiz:

Profesyonel markanızı ihmal etmeyin. İyi bir profil oluşturmak için zaman ayıran uzmanlar daha iyi sonuçlar ve daha güvenilir bir online itibar elde eder.

Profilinizi oluştururken izlemeniz gereken 5 adımı aşağıda bulabilirsiniz:

1. Kişiselleştirilmiş bağlantı 

Kişiselleştirilmiş bağlantı, profilinizin adresi olacaktır. Profesyonel adınız, uzmanlık alanınız ve şehrinizden oluşur. Örneğin, http://doktortakvimi.com/deniz-uchisarli/psikolog/istanbul

Bu format, arama motorlarının hastaların aradığı konum ve uzmanlık alanına göre en alakalı profilleri belirlemesine katkıda bulunur. Sonuç olarak, daha iyi sonuçlar indeksler.


Bu nedenle, profilinizi oluştururken lütfen kısaltmalardan kaçınarak tam adınızı yazın.

Peki ya profiliniz oluşturulduktan sonra adınızda veya soyadınızda herhangi bir değişiklik yapmanız gerekirse? Sadece profil düzenleme alanına erişin ve ayarlamaları yapın. 

2. Uzmanlık alanları ve alt uzmanlık alanları


Uzmanlık alanları, ana uzmanlık alanınızı tanımlamak için kullanılacaktır. Alt uzmanlıklar ise hastalara sunabileceğiniz hizmetleri daha ayrıntılı olarak tanımlamak için kullanılır. 

Örneğin. Bir doktor ana uzmanlık alanı olarak 'Alerji Uzmanı' ve alt uzmanlık alanlarından biri olarak 'Pediatrik Alerji' kaydını yaptırabilir.

Profilinizin düzenleme alanına en fazla 3 uzmanlık alanı ve en fazla 4 alt uzmanlık alanı ekleyebilirsiniz.

TR_instruction_profile_information

Kişiselleştirilmiş bağlantınızın yanı sıra, bu iki alan hasta aramalarına yardımcı olmak için çok önemlidir. Birçoğunun uzmanlık + şehir veya şehirlerinde gerçekleştirmek istedikleri bir hizmete göre bir uzman aradığını göz önünde bulundurun.

3. Profil resmi

Profil resminiz, hastanın hakkınızda bulduğu ilk ayrıntı olacaktır, bu yüzden çok önemlidir. Doktortakvimi'nde fotoğraflı profiller, fotoğrafsız profillere kıyasla yaklaşık %30 daha sık ziyaret ediliyor.

Bu nedenle, iyi bir fotoğraf çekmek için zaman ayırmaya değer. İşte bazı ipuçları:

  • Yüzünüzün görüntü alanının en az %60'ını kapladığı ve göğüsten yukarısının gözüktüğü fotoğrafı tercih edin. Omuzlarınızı da dahil edin.
  • Sosyal etkinliklerde çekilenler gibi grup fotoğraflarını kullanmayın ve selfie'lerden kaçının.
  • Nötr bir arka plan arayın ve her zaman doğal aydınlatmayı tercih edin. Gölgelerden ve flaşlardan kaçının.
  • Doğal olun. Hastalara iyi bir imaj iletmek için kendinizi rahat hissettiğiniz bir ifadeyi tercih edin. Gülümsemek zorunlu değildir.
  • Güneş gözlüğü veya şapka gibi aşırı aksesuarlardan kaçının. Ofise getirdiğiniz resmiyet ve ciddiyetin aynısını hedefleyin. 

4. Tedavi edilen hastalıklar

Bu, hasta aramalarına yardımcı olacak başka bir alandır. Hastalıklarını bilmeseler bile, hastaların doğru uzmanı bulmak için ilgili semptomları aramaları yaygındır. Örneğin: depresyon, astım vb.

Mevcut hastalıkların listesi, profili oluştururken belirttiğiniz Uzmanlık Alanlarına dayanmaktadır. Hastalar ve danışanlar tarafından kullanılan en yaygın terimlere göre tasarladık.

5. Profesyonel deneyim

Son olarak, hastaların bir uzman ararken çok değer verdiği bir diğer parça da mesleki deneyiminizdir. Yine de, kaç uzmanın bu bilgiyi tamamlayamadığı şaşırtıcıdır.

Profil düzenleme alanına girdikten sonra, 'Hakkımda' alanını arayın. Bu sizin kendi hikayenizi anlatma şansınızdır. İşte iyi bir sunum oluşturmak için bazı ipuçları:

  • Birinci şahıs ağzından yazın, bu okuyucu ile yakınlık kurmanızı sağlar.
  • Çalışma yöntemlerinizden bahsedin. Bazı örnekler: Ziyaretin ne kadar sürdüğü, hizmetinizin pratik yönleri ve güçlü yönlerinizin neler olduğu.
  • Kendinizi hastanın yerine koyun ve uzmanlık alanınız hakkında daha fazla bilgi verin. En yaygın soruları tahmin etmeye çalışın.
  • Kısa ve öz olun. Çevrimiçi bilgi hacmi muazzam olduğundan, iyi özetler her zaman memnuniyetle karşılanır.
  • Sunumunuzu yazmakta zorlanıyorsanız ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanın. Ana bilgilerinizi ekleyin ve 15 satırı geçmeyecek şekilde birinci şahıs ağzından bir ön yazı yazmasını isteyin.

Profilinizin arama sonuçlarında kolayca bulunmasını sağlamak için ekstra ipuçları

Adresler

Birçok sağlık çalışanı birden fazla yerde çalışmakta, çevrimiçi konsültasyon yapmakta veya işlerini diğer kliniklerle birleştirmektedir. Sizin durumunuz buysa, tüm çalışma yerlerinizi ekleyin.

Bu, aramalarda görünürlüğünüzü artırır çünkü birçok hasta sonuçları bulmak için haritayı kullanır. Kolaylığın önemli olduğunu ve hastayla aranızdaki mesafe ne kadar kısa olursa sizi seçme olasılıklarının o kadar artacağını biliyoruz. 

tr-booking-patient-mobile-app@2x

Profilinizin düzenleme bölümüne gidin ve yan menüden 'Adresler'i seçin. Burada, çalıştığınız klinikler de dahil olmak üzere fiziksel ve çevrimiçi muayenehane konumlarınızı ekleyebilirsiniz. Klinik zaten Doktortakvimi'nde kayıtlıysa, profiliniz otomatik olarak kliniğin uzman listesine bağlanacaktır.

Hizmetler ve sağlık sigortası

'Adresler' bölümüne girdikten sonra, sunduğunuz tüm hizmetlerin yanı sıra kabul edilen sigortayı da ekleyebilirsiniz.

Bu bilgiler hastalar için çok önemlidir ve karar vermelerine yardımcı olur.

  • Hizmetler: Sunduğunuz hizmetler de özellikle arama motorları için önemli bir içeriktir. Profilinize eklediğiniz her hizmet, aranabilir yeni bir anahtar kelime oluşturur.  Doğru anahtar kelimeler profilinizi hastalara daha net gösterebilir.
     
  • Sağlık sigortası: Sağlık sigortası kabul ediyorsanız, bunu profilinize eklediğinizden emin olun. Bu, aramalarını sigorta planlarına göre filtreleyen hastalar için çok önemlidir. Sadece belirli hizmetler için sigorta kabul ediyor olsanız bile, hastalar arasında görünürlüğünüzü artıracaktır. 

    Doktortakvimi'nde profilinizi oluşturmak çok fazla zamanınızı almak zorunda değildir ve daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Bu ipuçlarını takip etmeyi deneyin. Ücretsiz bir profilin kariyerinize getirebileceği olumlu sonuçlara şaşıracaksınız.

 

Tüm bunlar için önce gelin ücretsiz profiliniz için DoktorTakvimi'ne kayıt olun