Yeni Mezunlar İçin DoktorTakvimi'nin Avantajları

smiling-young-female-doctor-wearing-medical-robe-with-stethoscope-glasses-sits-table-with-medical-tools-showing-okay-gesture-isolated-blue-background

Hekim veya uzman olmak üzere mezun olduğunuzda ne yapacağınızı, nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu çok normal. DoktorTakvimi olarak size yardımcı olmak için buradayız! Nelere ihtiyacınız olduğunu ve bizim size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin! 

 Öncelikle yeni mezun bir hekim ya da uzman olarak en çok ihtiyaç duyduğunuz şey görünürlük olacak. Hemen bilinirliğinizi ve özellikle online görünürlüğünüzü artırmaya yönelik çalışmalara yönelmelisiniz ki hasta ve danışanlar sizi tercih etmeye başlasınlar. 

Online Görünürlüğünüzü Nasıl Artırırsınız? 

Online görünürlüğünüzü artırmanın çok çeşitli yolları var yani kesinlikle tek bir kanala bağlı değil. Dolayısıyla çok kolay bir süreç sizi beklemiyor ancak doğru adımları doğru şekilde yaparsanız online görünürlüğünüzü kısa zamanda uygun bir seviyeye getirebilirsiniz. Şimdi gelin online görünürlük için hangi konularda neler yapabileceğinize bakalım.  

Sosyal Medyayı Ciddiye Alın 

Günlük hayatınızda sosyal medya kullanmıyor ya da sosyal medyaya ilgi duymuyor olabilirsiniz. Ancak Türkiye'deki aktif sosyal medya kullanıcı sayısı 62.5 milyon ve bu nüfusun %71,3'üne karşılık gelmektedir. Bu veriler, Türkiye'deki sosyal medya kullanımının hızla büyüdüğünü ve platformların önemli bir toplumsal etkileşim ve iletişim aracı olduğunu gösteriyor. günümüzde herhangi bir hasta ya da danışanın sizi aradığı her yerden bulabilmesi online görünürlüğünüz açısından çok önemli. Ve gördüğünüz gibi sosyal medya çoğu zaman bunların başında gelecek. 

Sosyal medyadaki varlığınızı edinin ve onu olabildiğince verimli kullanın. Bu düzenli içerik üretmek ve takipçi sayınızı organik bir şekilde yükseltmek demek. Bu sayede uzmanlığınız hakkında bilgi almak isteyen, arama yapan kişilerin karşısına çıkabilir ve ihtiyaç duyduklarında akıllarına sizin gelmesini sağlayabilirsiniz. Sosyal medyanın önemi ve avantajları hakkında daha fazla bilgi almak için daha önce yazdığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

Hakkınızda Görüş Belirtilmesi İçin Çaba Gösterin 

Hasta/Danışan değerlendirmeleri tercih aşamasının anahtar unsuru haline geldi. 18-24 yaş arasındaki gençlerin %90’ı internette yapılan yorumlarda yer alan tıbbi bilgilere güvendiklerini belirtiyor. Diğer kuşaklar için de bu oran düşük değil. Hakkınızda internette arama yapan hasta ve danışanlar daha önce sizden hizmet alan diğer kişilerin yorumlarını önemsiyorlar. 

Buna istinaden hasta ve danışanlarınıza randevularının ardından hakkınızda yorum yapabileceklerine dair bilgilendirmeler geçin ve sizin için görüş bildirmelerini rica edin. 

DoktorTakvimi'nde ücretli veya ücretsiz bir profil oluşturduğunuzda, ziyaretten sonra hastalar 'Görüş gönder' seçeneğine tıklayarak profilinize görüş bırakabilir. Hastalar 1 ila 5 yıldız arasında genel bir puan verebilir ve genel deneyimleri hakkında ayrıntılı bir inceleme sunabilirler. 

Aldığınız görüşlerin hem niceliği hem de niteliği profilinizin güvenilirliğini ve konumunu etkileyecektir. İyi konumlandırılmış bir sayfanız olsa bile, algoritmaların her zaman en iyi kullanıcı deneyimini sunanları "ödüllendirdiğini" unutmayın.

Google My Business’a Kayıt Olun

Dijital Pazarlama söz konusu olduğunda Google’ın ilk sırada yer aldığı reddedilemez bir gerçek. Arama motoru pazarlaması (SEM) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) elbette hayati derecede önemli ve birçok dijital pazarlama uzmanı bütün zamanlarını ve enerjilerini bu alanlara harcayarak etkili taktikler geliştirmektedirler. Böyle bir platform olan Google My Business, bir hekim/uzmanın listeleme optimizasyonu için önemli bir noktadır. Kayıt olduğunuzda; kurumsal kimliğinize dair bilgiler Google aramaları, Haritaları, Google+ ve Google Yerler’de listelenmektedir. Bu da potansiyel hastaların/danışanların sizinle alakalı bilgileri kullandıkları uygulamalardan veya cihazlardan bağımsız olarak elde edebileceği anlamına gelmektedir.


DoktorTakvimi ve Google My Business profilinizi birbirine bağlayarak Google'da nasıl göründüğünüzü iyileştirmenin harika bir yolunu bulabilirsiniz. Bu nedenle bunu DoktorTakvimi'ndeki profilinizle birleştirmek büyük bir fayda sağlayabilir.

Profesyonel bir Web Sitesine Sahip Olun 

Profesyonel görünen bir web sitesine sahip olmak adınız Google'da aratıldığında hasta ve danışanların karşısına tüm varlığınızla çıkmanız için mükemmel bir fırsat. Profesyonel web site ihtiyacınızı DoktorTakvimi aracılığı ile karşılayabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı buradan ayrıntılı inceleyin. DoktorTakvimi ayrıca profesyonellerin güvenilirliklerini diğer sitelerde tanıtmaları için destek sunar. Bunun için DoktorTakvimi rozeti var.

Ancak 'rozet' sağlık alanındaki birine tanıdık gelmeyebileceğinden, amacını soruyor olabilirsiniz. Temel olarak, widget bir sayfaya ekleyebileceğiniz ve belirli bir bilgiyi gerçek zamanlı olarak veya bir yere kısa yol olarak görüntüleyebileceğiniz basit bir araçtır.

Bu durumda, DoktorTakvimi rozeti, DoktorTakvimi'nde aldığınız görüşleri ve genel derecelendirmeyi banner gibi diğer sayfalara yansıtır. Basit ama çok etkili bir çözüm. 

DoktorTakvimi Profiliniz ile Hasta ve Danışanları Nasıl Etkilersiniz? 

Online görünürlüğünüzün yanı sıra sizi hasta ve danışanlar için görünür kılacak bir diğer şey ise DoktorTakvimi'ndeki profilinizin doluluğu ve kalitesidir.  

180 binden fazla hekim ve uzmanın profillerinin bulunduğu doktortakvimi.com'da her gün hasta ve danışanlar 1500'den fazla randevu alıyor. Bu durumda DoktorTakvimi'nde bulunan ücretli veya ücretsiz profilinizi olabilecek en verimli şekilde kullanmanız çok önemli. Buradaki potansiyel hasta ve danışanların karşısına çıktığınızda profilinizin doluluğu ve hakkınızdaki bilgiler tercih edilme nedeniniz olacak. Aşağıdaki makalemize tıklayarak ücretsiz bir profil oluşturun, DoktorTakvimi'nden nasıl faydalanabileceğinizi ve profilinizi nasıl tamamlayabileceğinizi öğrenin.

 

Hasta/Danışan Bağlantılarınızı Artırın:
Ücretsiz DoktorTakvimi Profilinizi Kullanma Rehberi

tr-google-search-results-ad-mobile@2x