Hasta/Danışan Bağlantılarınızı Artırın: Ücretsiz DoktorTakvimi Profilinizi Kullanma Rehberi

perfil doctoralia

DoktorTakvimi'nde ücretsiz bir profil oluşturmanın avantajlarından ve eksiksiz bir profil elde etmeniz için tavsiyelerden daha önce bahsetmiştik.

Bu makalede, online pazarlamanızı güçlendirmek için platformumuzda ekstra ücretsiz kaynaklar bulacaksınız. Bu kaynaklar, birçok pratisyenin daha güçlü bir çevrimiçi varlık kazanmasına ve hastaların güvenini kazanmasına yardımcı oldu.

Hastaların/Danışanların görüşleri

tr-website-professional-opinions@2x

DoktorTakvimi'ndeki her hasta, aldığı tıbbi bakımla ilgili bir görüş yayınlama şansına sahiptir, çünkü her uygulayıcı görüşe yanıt verebilir. Bu herkesin ücretsiz olarak kullanabileceği bir hizmettir.

Hasta veya danışan tarafından gönderildikten sonra, değerlendirme onaylanır ve uzmanın profilinde herkese açık hale getirilir.  

DoktorTakvimi'ni ziyaret eden kişilerin %84 ila %95'i uzmanlarına karar vermek için görüşleri okuduklarını onaylamıştır. Bu nedenle hem uygulayıcı hem de hasta ve danışan için çok önemlidirler. Hastaların ve danışanların online görüşlerinin değerini küçümsemeyin. Bu görüşlere sahip olmamak bile bir kişinin bir uzmana görünme kararını etkileyebilir.

Görüşler, hastalarınızın en çok neyi takdir ettiğini ve daha faydalı bakım sağlamak için neleri değiştirebileceğinizi bilmek için en iyi termometreniz olacaktır. Çünkü herkesin benzersiz bir randevu deneyimi olacaktır. 

Görüşler profesyonel pazarlamanıza nasıl yardımcı olur?

En son ne zaman yeni bir cep telefonu aldınız, bir hizmete abone oldunuz ya da kendi doktorunuzu seçtiniz? Bu seçimi rastgele mi yaptınız yoksa kararınızı vermeden önce diğer insanları dinlediniz mi?  Neredeyse hiç referanslara başvurmadan önemli seçimler yapmıyoruz, değil mi?

Bu durum, bir hekim seçmeleri gerektiğinde hastalar için de geçerlidir. 
Hastalar, sağlıklarına güvenecekleri yetkin bir uzman seçtiklerinden emin olmak için güvenilir görüşler arayacaklardır.

Aldığınız görüşlerin hem niceliği hem de niteliği profilinizin güvenilirliğini ve konumunu etkileyecektir. İyi konumlandırılmış bir sayfanız olsa bile, algoritmaların her zaman en iyi kullanıcı deneyimini sunanları "ödüllendirdiğini" unutmayın.

tr-profile-doctor-booking-patient-opinions@2x

Ziyaretten sonra hastalar 'Görüş gönder' seçeneğine tıklayarak profilinize görüş bırakabilir. Hastalar 1 ila 5 yıldız arasında genel bir puan verebilir ve genel deneyimleri hakkında ayrıntılı bir inceleme sunabilirler.

Bir uzman arayan kişiler için faydalı olması amacıyla ilgili değerlendirmeleri platformumuzda tutmak istiyoruz. Bunu yapmak için, nasıl yorum yazılacağına dair öneriler içeren bir kılavuz oluşturduk.

Hastalar, ziyaretlerinin bağlamı da dahil olmak üzere yazılarında net olmaya ve her zaman kendi deneyimlerine odaklanmaya teşvik edilmektedir.

Bir görüş gönderdiklerinde, yönergelerimize uygun olduğundan emin olmak için moderasyon ekibimiz tarafından analiz edilecektir. Ancak bu filtrelemeden sonra, profesyonelin profilinde herkese açık hale gelecektir.

Yeni bir görüş onaylandığında, hekim/uzman bir e-posta ve profilinde bir bildirim alacaktır. Bu, onlara hiçbir ücret ödemeden hastaya yanıt verme seçeneği sunar.

Hasta ve danışan görüşleri hakkında önemli olan nedir?

Ekibimiz, online bir hekim ya da uzman seçerken insanların neyi önemsediğini anlamak için düzenli olarak hastalarla/danışanlarla görüşüyor ve incelemeleri takip ediyor.

2019 yılında platformda yayınlanan 3,5 milyondan fazla görüşü inceledik. Ortalama olarak bunların %90'ının olumlu olduğunu öğrendik.

600 hastanın ve danışanın katıldığı bir başka anket, hekim ve uzman değerlendirmelerini okurken en çarpıcı ayrıntıları gösterdi. Bunlar en önemli bulgulardı:

  • Diğer hastaların/danışanların genel deneyimlerini bilmek isterler.
  • Ayrıca uzmanın yaklaşımını ve iletişimini de önemserler.
  • Anamnezin nasıl alındığı da önemlidir.
  • Benzer vakalar.
  • Tedavinin etkinliği.

Platformumuzda yayınlanan görüşlerin etikliğini ve doğruluğunu nasıl koruyabiliriz?

DoktorTakvimi'nde hem olumlu hem de olumsuz görüşler yayınlanmaktadır. Yine de, tüm kullanıcılar için güvenli ve adil kalabilmek adına, tüm görüşleri yayınlanmadan önce gözden geçiren bir ekibimiz var.

Sağlıkla ilgili konuları ele almanın sorumluluğunun çok bilincindeyiz. Bu nedenle, tıbbi teşhislerin değerlendirilmesine veya mesleki ihmallerin eleştirilmesine izin verilmemektedir. Yayın kurallarımızda da açıkça belirtildiği üzere, burası bu tür iddialar için doğru platform değildir.

Bu nedenle, hastalarınızdan profilinizde görüş bildirmelerini istemekten korkmayın. Bu, kalıcı olacak ve profesyonellerin ve hastaların daha insani bir sağlık hizmeti deneyimi yaşamasına yardımcı olacak bir trenddir.

Hasta ve danışan görüşleri için rozet

Görüş rozetimizi kullanarak hastalarınızın yorumlarına yanıt verebilir ve online imajınızı aktif olarak etkileyebilirsiniz. 

Daha önce de belirttiğimiz gibi, aldığınız görüşler, insanların sizin hakkınızdaki online algısını en çok etkileyen şeylerden biridir. Bunun yanı sıra bu değerlendirmelerle nasıl etkileşim kurduğunuz da önemlidir. Bu görüşler hakkında yorum yaparak, doktor-hasta uzman-danışan ilişkisine olan bağlılığınızı ve saygınızı gösterir ve hastalarınızı önemsediğinizi gösterirsiniz.

İyi ele alırsanız olumsuz bir görüş bile itibarınıza zarar vermez. Aslında, yanıtınız hasta veya danışan için elinizden gelenin en iyisini yapmaya olan bağlılığınızı kanıtlamak için bir şanstır.

İstatistikler, her 10 hastadan/danışandan 7'sinin olumsuz geri bildirimlerine gerçek bir yanıt aldıktan sonra fikirlerini değiştirdiğini göstermektedir. 

Dolayısıyla, olumsuz bir görüşe yanıt vererek 2 fayda elde edersiniz. Birincisi, ilk başta harika bir deneyim yaşamamış bir hastayı tespit etme ve onunla diyalog kurma şansı. İkincisi ise, görüşünüzü okuyan diğer hastaların/danışanların kararını etkileme gücü.

Bir hastanın/danışanın görüşüne nasıl yorum yapılır?

Profilinizin özel alanına girdikten sonra ana menüye gidin ve Profilim >> Profilimi görüntüle'ye tıklayın. Profilinizin İncelemeler bölümüne ilerleyin ve hastalarınız tarafından gönderilen en son görüşlerin tümünü göreceksiniz.

Yorum yapmak istediğiniz görüşü seçin, yanıtınızı yazın ve Gönder'e tıklayın. Bir hastanın veya danışanın görüşüne yorum yaptığınızda, yanıtlarını görmeniz için size bildirim gönderilecektir.

 

Olumsuz görüşlere yorum yapmak için ipuçları

 

  • Dakiklik:

İyi Yanıt: "Geri bildiriminiz için teşekkür eder, zaman çizelgemizden kaynaklanan rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür dilerim.  Bazı durumlarda, önceki hastaların ekstra zamana ihtiyacı olabiliyor ve bu da programımı etkileyebiliyor. Hem kendimin hem de hastalarımın zamanına saygı göstermeye gerçekten kararlıyım ve bu konuda sürekli iyileştirmeler yapmaya çalışıyorum".

  • Fiyat
İyi Yanıt: "Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.  Fiyatın, bakım kalitesini ve hastalarıma mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için yatırdığım kaynakları yansıttığını açıklığa kavuşturmak isterim.  Herhangi bir sorunuz varsa veya potansiyel seçenekleri tartışmak isterseniz, lütfen bana ulaşmaktan çekinmeyin".

  • Tesisler
İyi Yanıt: "Düşüncelerinizi paylaşmaya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Muayenehanemde hastalarımın refahına gerçekten değer veriyorum, bu nedenle deneyiminizin en iyisi olmadığını duyduğuma üzüldüm. Bize neler olduğu hakkında daha fazla bilgi verebilmeniz ve nereleri geliştirebileceğimi anlayabilmeniz için size bir e-posta gönderdim."

Web siteniz için DoktorTakvimi rozeti

tr-google-profile-doctor-business-widget-social-media@2x

DoktorTakvimi ayrıca profesyonellerin güvenilirliklerini diğer sitelerde tanıtmaları için destek sunar. Bunun için DoktorTakvimi rozeti var.

Ancak 'rozet' sağlık alanındaki birine tanıdık gelmeyebileceğinden, amacını soruyor olabilirsiniz. Temel olarak, widget bir sayfaya ekleyebileceğiniz ve belirli bir bilgiyi gerçek zamanlı olarak veya bir yere kısa yol olarak görüntüleyebileceğiniz basit bir araçtır.

Bu durumda, DoktorTakvimi rozeti, DoktorTakvimi'nde aldığınız görüşleri ve genel derecelendirmeyi diğer sayfalara yansıtır. Sanki bir banner gibi. Basit ama çok etkili bir çözüm.

Değerlendirmelerin çevrimiçi güvenilirlik için çok güçlü bir kaynak olduğu göz önüne alındığında, hastalarınızın gerçek görüşlerini damgalamanın ve kendinizi daha iyi tanıtmanın harika bir yoludur.

Rozeti nasıl ekleyebilirim?

Bu da ücretsiz bir hizmettir ve kullanımı çok kolaydır. Profilinizin düzenleme alanına girdikten sonra, yan menüde 'Profilimi güçlendir' simgesini bulun. Ardından 'Web sitem için rozet seçeneğine tıklayın. 


Rozetinizin bir örneğini göreceksiniz ve birçok özelleştirme biçimi arasından seçim yapabilirsiniz. Ardından rozet kodunu oluşturun ve rozeti etkinleştirmek için sitenize ekleyin.

Google My Business ile Entegrasyon

Son olarak, DoktorTakvimi ve Google My Business profilinizi birbirine bağlayarak Google'da nasıl göründüğünüzü iyileştirmenin harika bir yolunu bulabilirsiniz.

Eğer bilmiyorsanız, Google My Business, Google'ın kuruluşlar ve serbest çalışan profesyoneller için sunduğu çevrimiçi bir profesyonel karttır. Birisi adınızla ilgili bir arama yaptığında sizi hem Google hem de Google Haritalar sonuçlarında gösterir. Bu sayede sizinle bağlantı kurmak daha da kolaylaşır.

Bu nedenle bunu DoktorTakvimi'ndeki profilinizle birleştirmek büyük bir fayda sağlayabilir.

Hastalar/Danışanlar kartınızı bulduklarında profilinize girebilecek ve önemli olan her şeyi bir bakışta görebilecekler. Ofisleriniz, hizmetleriniz, sigortanız, mesleki deneyiminiz ve çok önemli bir şey: Ayrıca gerçek görüşleri okuyarak birkaç saniye içinde itibarınız hakkında daha fazla bilgi edinecekler. 

Sonuçta itibar, sizi seçtiren en önemli şeydir ve bu da sizi çok daha fazla talep edilir hale getirir. Online veya çevrimdışı...

DoktorTakvimi ve Google My Business profillerimi nasıl entegre edebilirim?

Henüz bir Google My Business hesabınız yoksa, buradan bir hesap oluşturabilirsiniz.
Ne kadar çok veri sağlarsanız, Google'ın sonuçlarda muayenehanenizi göstermesi o kadar kolay olacaktır. Ayrıca, hastalar sizi bulduklarında daha iyi bir deneyim yaşayacaklardır.

DoktorTakvimi profilinizle entegre etmek için, DoktorTakvimi'ndeki profilinizin URL'sini 'web sitesi' alanına eklemeniz önemlidir. 

DoktorTakvimi profilinizde online planlama da sunuyorsanız, profilinizi 'randevu planlama' bağlantısına tekrar ekleyebilirsiniz.

İşlemi tamamladıktan sonra Google, süreci tamamlamak üzere kayıt olmanız için fiziksel adresinize bir mektup göndererek verilerinizi doğrulayacaktır. 

Her şey DoktorTakvimi'nde ücretsiz bir profille başlar. Henüz almadıysanız, buraya tıklayarak başlayabilirsiniz.