Mar 2, 2021

Bir hekim/uzman randevularını nasıl yönetmeli?

Randevu yönetimi

Bulut tabanlı bir yazılımlar entegrasyon sayesinde tek bir saatte tek bir randevu sistemi ile çalışarak gününüzü daha rahat planlamanıza yardım etmeli, hasta ve danışanların randevu alma ihtiyaçlarına 7/24 çalışma prensibiyle karşılık vermelidir.

Peki online randevu takviminin detayları nedir, nasıl çalışır ve neleri kolaylaştırır?

Randevularınızı hızlı bir şekilde yöneterek zamandan tasarruf etmelisiniz.

Hastaların ve danışanların aldığı randevuların buraya işlenmesiyle, her randevu saatine ve detayına istenilen zamanda oldukça kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlayarak zamandan tasarruf ettirir. Randevu takviminize ulaşan hastalar ve danışanlar buradan direk randevu alarak hem kendi zamanlarını hem de sizin zamanınızı daha verimli bir hale getirirler.

Randevuları tek bir yerden yöneterek çakışmaları önlemeli ve planlarınızın aksamasının önüne geçmelisiniz.

İnternet bağlantısının olduğu her yerden online randevu takviminize kolayca erişebilmeli, gün içindeki planlarınızı daha etkili ve kolay yönetmelisiniz. Bunun için de randevu alınmasını istediğiniz uygun gün ve saatleri online randevu takviminde belirleyebilir ve rahatça değiştirebilir olmalısınız.

Mobil uygulama sayesinde uygulama üzerinden randevularınızı kontrol edebilir, yeni randevular oluşturabilir ve hasta/danışan bilgilerini tek bir yerden görüntüleyebilirsiniz. Gün içindeki randevularınızın bir özetini görerek istediğiniz zamana tek bir tıkla randevu oluşturabilir, hastaların ve danışanlarınızın detaylı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Sizden randevu almak isteyen hastalara/danışanlara seçenek sunmalı ve randevularınızın onlara hatırlatılmasını sağlayarak; randevuların unutulmasının önüne geçmeli, randevuların kaçmasına son vermelisiniz.

Online randevu takvimi, sizin belirli günler ve o günlerdeki uygun saatlerinizi belirlediğiniz bir sistem olmalıdır. Bu sayede saat kaç olursa olsun sizden randevu almak isteyen hastalar/danışanlar, online sağlık araması yaptıklarında sizin takviminize ulaşarak kendilerine en uygun saati belirler ve randevularını oluştururlar.

Randevular hastalar/ danışanlar tarafından aynı gün içinde alındığı gibi, günler öncesinden de alınabiliyor. Bu durum hasta ve danışanın randevusunu unutmasına neden olurken ilk maddede önemini vurguladığımız zaman yönetimini düzensizleştirebilir. Fakat hatırlatıcı mailler ve smsler ile bu durumun önüne geçilmesi ile hasta ve danışanların randevularına katılım gösterme motivasyonları artar.

Bu sebeple yazılım hastaya/danışana randevularından önce, belirli aralıklarla hatırlatma maili ve sms göndermelidir. Online randevu takvimi, sizin bir asistanınız gibi hareket ederek hastalar/danışanlar ile gerçekleşen randevu iletişimini daha etkili bir süreç haline getirmelidir.