Oca 15, 2024

Sosyal Medyanın Avantajları

Sosyal medya tavsiyeleri

Online görünürlüğünüzü artırmak ve profesyonel imajınızı güçlendirmek için sosyal medyanın gücünden faydalanın ve hizmet kalitenizden herkes haberdar olsun. 

Sosyal Medyanın Önemi

Sosyal medya yapısı gereği online olmanın önemli olduğu alanlardan biri. Online bir sisteme sahip olan hekimler/uzmanlar ve kurumlar, hastalarla ve danışanlarla iletişimde daha hızlı ve geniş bir iletişim imkanı buluyor. Ayrıca güçlü bir online imaj oluşturabiliyor. 

Peki bunların dışında sağladığı faydalar nedir? 

Sosyal Medya İle Daha Kolay İletişim

Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan bir hekim/uzman ya da onların asistanı hasta ve danışanlarla geleneksel iletişim yöntemlerine kıyasla daha seri bir şekilde iletişim kurabilir. Bu da hastanın/danışanın sorularına hızlıca yanıt alabilmesine olanak sağlar. Hem randevu öncesinde ve esnasında, hem de sonrasında iletişim kanallarını sürekli olarak açık tutmak hasta ve danışanlar için oldukça önemlidir.

Sosyal Medya İle Hızlı Şikayet Yönetimi

800 kişiyle yaptığımız anketin sonucunda online platformlarda bir muayenehane ya da uzmanla ilgili yapılan olumsuz bir yorumun çözüme kavuşturulmasının, hasta/danışan tatminini olumlu açıdan etkilediğini ortaya çıkardık. Sosyal medyada etkin olan bir kurum veya muayenehanede hastalar/danışanlar şikayetlerini direkt olarak iletebilirler. Böylece sorun çok daha hızlı ve rahat bir şekilde çözülür, hasta ve danışanlar da çözüme ulaştırıldığından dolayı deneyimlerinden olumlu duygularla ayrılırlar.

Sosyal Medya İle Merak Edilenleri Cevaplama

Hastanın/danışanın aklında, randevusuna gelmeden önce ya da randevudan sonra birçok soru işareti olabilmekte. Örneğin; muayene sürecinin nasıl işleyeceği, muayenehanenin yeri, yapılacak işlemler, ödeme seçenekleri gibi birçok konuda hastanın/danışanın sorularını sorabileceği bir online ortam olması zamandan tasarruf sağlar ve sorunların çözümüne yardımcı olur.

Sosyal Medya İle Bilgi Paylaşımı ve Kamu Sağlığına Destek

Sosyal medya platformları, doktorlar ve sağlık uzmanları için önemli bir bilgi paylaşım aracıdır. Sağlıkla ilgili güncel bilgileri, önerileri ve eğitim materyallerini paylaşarak toplumun daha iyi bilgilendirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca belirli hastalıklar, risk faktörleri ve erken teşhisin önemi gibi konuları vurgulayarak toplumun sağlık bilincini artırabilirsiniz. Bu, hastalıkların erken teşhis edilmesi ve önlenmesi açısından büyük bir önem taşır. 

Sosyal Medyanın Gücünden Faydalanın

İnternetin ve sosyal medyanın gücünden faydalanmak için odaklanmanız gereken konuları aşağıdaki başlıklarda bulabilrisiniz. 

Hasta/danışan mesajlarını yanıtlamak: Sosyal medyada size gelen soru, cevap, öneri içeren direkt mesajları yanıtlamayı unutmayın. Bu bölümü sizin kadar asistanınız da yönetebilir. Bu görevi asistanınıza devrederken gelen soru ve önerilere hangi cevapların verileceğini, normal akışın dışındaki olaylarda nasıl davranılması gerektiğini asistanınıza açıklamanız gerekir.

Hasta/danışanlarınızla alanınızla ilgili paylaşımlar yapmak: Belirli hastalık ya da rahatsızlıklara dikkat çekmek, kamu bilinci oluşturmak ve kamu sağlığına destek vermek amacıyla belirli bir düzen dahilinde hasta/danışanlarınızla içerikler paylaşın. 

Paylaşımlarınıza yapılan yorumları yanıtlayın: Sayfanıza gelen her türlü yorumu cevaplamanızı öneririz. Fake (sahte) olduğunu düşündüğünüz yorumlarla karşılaştığınızda ise yorumu silebilir, yapan kişiyi de engelleyebilirsiniz. Böylece profilinizin güvenilirliğini artırır ve gerçek kişilerin gerçek düşüncelerini içeren yorumlara yer açmış olursunuz.

Yanlış bilgilerin yayılmasını engelleyin: Sosyal medyada paylaşım yapan bir hekim/uzman olarak sağlıkla ilgili paylaştığınız içeriklerin doğru olup olmamasından sorumlusunuz. Bu konuda her ne kadar profesyonel bir sorumluluğunuz olsa da, bütün diğer insanlar gibi yanlış bilgilere karşı savunmasız duruma düşebilirsiniz. Başka bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı referanssız bir ifadeyi ya da istatistiği paylaşırken şüpheci davranmanızı ve kendi araştırmanızı yapmanızı öneriyoruz. Bilgiyi doğrulayamadığınızda paylaşmamaya özen gösterin. 

Regülasyonlara uygunluk sağlayın: Sosyal medya üzerinden bilgi paylaşımı yaparken regülasyonlara uyum sağlamak ve belli başlı söylemlerden kaçınmak hem hekimler hem de sağlık kurumu yöneticileri için kritik öneme sahiptir. 

KVKK’ya uyum sağlayın: Çoğu sağlık profesyonelinin de bildiği üzere, bir hastanın/danışanın adını kullanmadığınızda bile belirli vakaları online olarak tartıştığınızda, üçüncü bir tarafın o hastayı/danışanı tanıyabilmesi için yeterli bilgi ortaya çıkabilir. Hastaların/danışanların kimliğini ve özel hayatını korumak için
tıbbi vakaları genellemelerle araştırmak ya da kurgusal kimlikler kullanmak daha uygun bir davranış olacaktır. Eğer ki fotoğraf veya video paylaşımı söz konusuysa hem etik açıdan, hem de yasal düzenlemeler açısından hastanızı/danışanınızı bu konuda bilgilendirin ve onlardan yazılı onay alın.

Sosyal Medya Paketini Keşfedin!

Sosyal Medya Paketi, hekim ve uzmanlar için profesyonel imajı ve online görünürlüğü artıracak sosyal medya içeriklerinin hazırlanmasını kapsayan bir pakettir. Paket kapsamında sizlere aşağıdaki hizmetler sunulur: 

  • Her ay Instagram ve Facebook'da 4 adet alanınızla ilgili gönderi paylaşımı yapılır. 
  • Gönderiler reels ya da kaydırmalı içerik şeklinde tasarlanmaktadır. 
  • Tüm gönderiler regülasyonlara uygun olarak hazırlanmaktadır. 
  • Gönderileriniz hakkında aylık detaylı analizler sizlerle paylaşılır.
  • Size özel sosyal medya temsilciniz özel içerik ya da revizyon taleplerinizle ilgilenir. 
  • Google Benim İşletmem hesabınız uzmanlarımızdan tarafından yönetilir ve her ay detaylı analizleri sizinle paylaşılır. 

📞Sosyal Medya Paketi hakkında daha fazla bilgi almak ister misiniz? Hemen sizi arayalım.Beni arayın!