Yeni Hasta/Danışan Edinmenin 4 Yolu

GettyImages-1302150550Tüm mesleklerde olduğu gibi sağlık alanında da sürecin devamlılığı için ve işinizi geliştirmek için daha fazla kişiye ulaşmanız önemli. Peki bunu hangi yollarla yapabilirsiniz? Daha fazla kişiye ulaşmanın pek çok farklı yolu var ancak biz en güncel ve önemli gördüğümüz 4 tanesini sizinle paylaşmak istedik. Keyifli okumalar…

Her Zaman Ulaşılabilir Olun 

Hastalarınız/Danışanlarınız ne olursa olsun kendilerini yalnız hissetmemeli. Çok yoğun olabilirsiniz, daha ciddi vakalarla uğraşıyor olabilir ya da çok fazla kişiyle ilgileniyor olabilirsiniz. Ancak hastalarınıza/danışanlarınıza kendilerini özel hissettirmeyi unutmamalısınız. Peki onlara kendilerini nasıl özel hissettirebilirsiniz? 

Öncelikle hastalarınızla/danışanlarınızla iletişim halinde olun. Onlara ara ara SMS veya mail yoluyla güncel kampanyalarınızdan veya rutin kontrol ihtiyaçlarından bahsedin. Bunun haricinde halihazırda sizin hastanız veya danışanınız olan, belirli sıklıklarla görüştüğünüz kişilere randevularını hatırlatın. Bunun için otomasyon kullanmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. 

Size ulaşmaya çalışan, arayan, mesaj ya da mail atan kişilere dönmeye çalışın. Eğer sizin yeterli boşluğunuz yoksa bunun için bir çağrı merkezinden destek almak oldukça işinize yarayacaktır. Randevu alımını online’a taşımak ve otomatikleştirmek sizin için bunlarla ilgilenecek bir boşluk yaratacaktır. Bu sayede var olan veya potansiyel hasta ve danışanlarınızın soru ve sorunlarıyla daha çok ilgilenebilirsiniz.

Hastalarınızdan/Danışanlarınızdan Yorum İsteyin 

Başkalarının yaşadığı deneyimler ve bu kişilerin referansları özellikle de sağlık gibi ciddi konularda büyük bir öncelik oluşturuyor. Hasta ve danışanların %82’si online görüşlerin hekim ve uzman seçimlerinde direkt etkili olduğunu belirtmekte. 

Ne kadar kaliteli inceleme/yorum oluşturabilir ve bunları yanıtlayabilirseniz o kadar iyidir. Mümkün olan en iyi hizmeti sağlamak artık yeterli değil; artık daha fazla hasta edinmek istiyorsanız yorumlarınızın bunu kanıtlaması gerekiyor. 

Yorumları hastalarınızdan/danışanlarınızdan çeşitli şekillerde isteyebilirsiniz: Eğer profil oluşturduğunuz bir platform varsa bu platform üzerinden anket, hatırlatıcı gibi şeyler yönlendirerek yorum toplayabilirsiniz. Örneğin DoktorTakvimi üzerinden hastalarınız ve danışanlarınız sizin için yorum yazabilir ve bunları profilinizde sergileyebilirsiniz. Bunu mail veya başka şekillerde toplamanız da mümkün. Yanınızda çalışan kişiler hastalardan/danışanlardan manuel olarak da yorumda bulunmalarını rica edebilirler. 

Nasıl bir yöntem bulursanız bulun, bunu hasta deneyiminizin bir parçası haline getirin ve standartlaştırın, böylece yorum yazacak her hastadan bir inceleme alma fırsatınız olur.

Sosyal Medyada Varlığınızı Genişletin 

Ortalama bir kullanıcı her gün yaklaşık iki buçuk saatini sosyal medyada geçiriyor. 40 yaşın altındaki sağlık tüketicilerinin %88'i, bir sonraki doktorlarını/uzmanlarını güçlü bir online varlığa dayalı olarak seçeceklerini bildirdi. Sağlam bir sosyal medya varlığı, potansiyel hastalara/danışanlara ulaşmak ve onlarla etkileşim kurmak için harika bir yoldur. Sizi araştıran kişileri hastanız/danışanınız yapabilmek için onlara hakkınızda her şeyi öğrenebilecekleri bir profil sunmalısınız.

Bu profilde size ve yaptıklarınıza dair genel veriler, içerikler olması gerekir. Bunun yanı sıra eğer yapabiliyorsanız kısa veya uzun videolu içeriklerle varlığınızı destekleyin. Uzmanlık alanınıza dair merak edilenleri yanıtladığınız paylaşımlar, günlük hayatta takip edilen ve ilk ihtiyaç duyulduğunda kapısı çalınacak birisi olmanız için zemin hazırlayacaktır. 

Eğer daha fazla hastaya/danışana ulaşmak istiyorsanız reklam vermeyi de deneyebilirsiniz. Sosyal platformlarınızdan herhangi birinde ücretli reklam vermekle ilgileniyorsanız, öncelikle platformdaki varlığınızı iyileştirmek, reklam harcamanızın etkinliğini artıracaktır. 

Ek olarak, içerik pazarlaması, geleneksel pazarlamaya göre üç kat daha fazla potansiyel müşteri üretir ve %62 daha az maliyetlidir. Özellikle video içeriği, yeni hasta adayları oluşturma ve sosyal medya kullanıcılarına hitap etme konusunda hüküm süren şampiyondur. Tüketicilerin %66'sı bir ürün veya hizmet hakkında bilgi edinmek için okumak yerine video izlemeyi tercih ediyor. Bununla birlikte, tüketicilerin %92'sinin mobil cihazlarda videoları sesi kapalı olarak izlediğini unutmayın, bu nedenle altyazılar mesajınızı iletmek için önemlidir.


Kendi Referans Sisteminizi Kurun 

Ağızdan ağıza referanslar geçmişte kalmadı. Tüketicilerin %91'i, yeni bir ürün veya hizmet araştırırken aile üyeleri ve arkadaşlarının önemli kaynaklar olduğu konusunda hemfikir. Ve %83'ü zaten aileye veya arkadaşlara tavsiyede bulunduğunu bildiriyor. 

Sosyal medyada yapılan kişisel incelemeler veya öneriler, birçok öneri dijital olarak hareket ettiğinden, yine de ağızdan ağıza pazarlama işlevi görebilir. Influencer niteliğindeki kişilerin ya da diğer tanınan, bilinen kişilerin referanslarını da almaya çalışın. Bunları yayınlamaktan veya göstermekten kesinlikle çekinmeyin. Branşınıza da bağlı olarak insanların güvendikleri kişilerden isminizi duyması çok önemli. Hizmet verdiğiniz ve sizden memnun kalan herkes sizin için olumlu birer referanstır. Bunu mutlaka kullanın.