Sosyal medyada imaj yönetimi
Sosyal medyada kullanıcı sayısının artması ve insanların sosyal mecralarda geçirdikleri sürenin giderek uzaması ile birlikte kullanıcı alışkanlıkları da değişti.
Bilgiye ulaşma, araştırma ve doğrulama için artık alanında uzman kişilerin sosyal medya içerikleri takip ediliyor. İhtiyaca yönelik yapılan araştırma ile karar verme aşaması arasındaki tüm süreç online ortamlardan edinilen bilgilere göre gerçekleşiyor.
We Are Social ve Hootsuite’in birlikte yayınladığı 2020 raporundaki Türkiye İnternet Kullanımı Sosyal Medya, Mobil Kullanım ve E-Ticaret İstatistiklerine göre; Türkiye nüfusunun %74’ü internet kullanıcısı. Sosyal medya kullanıcı sayısı ise 54 milyon.
Sosyal medyada var olmanın ötesine geçmeyi başarabilenler, özenli ve düzenli paylaşımlar yaparak emeklerinin karşılığını alıyorlar.
Sosyal medyada kaliteli içerik paylaşımları ile,
- Yeni hedef kitlelere ulaşabilir,
- Mevcut portföyünüz ile kalıcı ve sağlıklı bir etkileşim/iletişim kanalı oluşturabilir,
- Kısa zamanda geniş bir iletişim ağı kurabilirsiniz.
Kaliteli içerik nasıl oluşturulur?
Hedef kitlenizi tanıyor, neye ihtiyaçları olduğunu biliyor ve sosyal medya kullanımı hakkında temel bilgilere sahipseniz içeriklerinizin etkileşim alması kaçınılmaz.
Çözünürlüğü yüksek profesyonel fotoğraflar, kısa ama bilgilendirici anlatımlar içeren videolar ile hastalarda/danışanlarda ilgi uyandıracak metinleri bir araya getirmeniz yeterli. Bu içerikler zamanla takipçilerin gönderileri beğenmesi veya yorum yazması dışında birbirlerine göndermeleri sonucu ile iletişim ağınızın doğal yollarla artmasına yol açar.
Makale
Bir ürün veya hizmet ile ilgili bilgiye ihtiyaç duyan herkes öncelikle Google üzerinden arama yapıyor. Karşısına çıkan yüzlerce seçenek arasından en güvenilir bilgiye ulaşmaya çalışıyor. Bu noktada uzmanı olduğunuz konularda yazacağınız makaleler büyük önem taşıyor. Makale konusu seçerken; hastaların/danışanların size en çok soru sordukları konuları, doğru bilinen yanlışları, Google üzerinde en çok arama yapılan konuları veya özellikle eğilmek istediğiniz/eğildiğiniz alanları seçebilirsiniz. Yazım dilinin bilimsel ifadelerden uzak, herkesin anlayabileceği bir dil içermesi de okunma oranının yüksek olmasındaki en büyük etkenlerin başında geliyor. Bununla birlikte metnin uzunluğu da okuyucular için bir diğer önemli unsur. Makaleniz ne çok kısa ne çok uzun olmalı. Minimum 250 kelimeden oluşan yani ortalama bir A4 sayfasını dolduracak uzunlukta olması başlangıç olarak yeterli olsa da, konuya ve içeriğin derinliğine göre daha uzun da olabilir. Ancak hastaların/danışanların detaylarda boğulacakları, kafa karışıklığına yol açacak ve asıl konudan uzaklaştıracak kadar da uzun olmaması gerekiyor.
Makaleleriniz sayesinde hastalar/danışanlar öncelikle aradıkları bilgiye bir hekim/uzman tarafından ulaşmış olacaklar. Yollarınız kesiştikten sonra isminiz üzerinden hakkınızda daha detaylı bilgiye ulaşmak isteyebilir; sosyal medya hesaplarınızdaki tüm içerikleri, web sitenizi, DoktorTakvimi profilinizi inceleyebilirler.
Video
2019 verilerine göre internette vakit geçiren insanların %91’i video izliyor. Bu oran da video içeriklerinin ne kadar önemli olduğunun en büyük ispatı. O nedenle hedef kitlenize yönelik yapacağınız paylaşımlar için hazırlayacağınız kısa ve bilgilendirici videolar ile potansiyel hastalara/danışanlara erişmeniz mümkün.
Metinlerden oluşan bilgilendirmeleri sıkıcı bulup okumak istemeyenler için video içerikleri çok faydalı bir alternatif oluşturuyor.
Videolarda kim olduğunuzdan ve hangi alanda hizmet verdiğinizden bahsedebilir, branşınıza yönelik herhangi bir konuda bilgi verebilirsiniz.
Video içerikleri, izleyenler ile aranızda ilk izlenimi oluşturuyor. Verdiğiniz bilgilerin yanı sıra kendinizi ifade etme şekliniz ve nasıl göründüğünüz konusunda da profesyonel bir imaj sergilemenize yardımcı oluyor.
DoktorTakvimi ile güvendesiniz!
Ürettiğiniz tüm içeriklerinizin regülasyonlara uygunluğunu kontrol ediyoruz. Moderasyon ekibimiz tüm hekimlerin ve uzmanların branşına yönelik bütün regülasyon kurallarına hakim.
Makalelerinizi veya videolarınızı detaylı bir kontrolden geçiriyor ve uygunluk durumuna göre yayına alıyoruz.
Regülasyonlara uygun içerikler hakkında daha fazla bilgi almak için blogumuzu okuyabilirsiniz.