Haz 12, 2024

Hasta ve Danışanlar Doğrudan Google Üzerinden Nasıl Randevu Alabilir?

tr-motion-gmb-440px

Dijital çağda, muayenehanenizi yerel olarak tanıtmak çok önemli bir rol oynuyor. Hastaların ve danışanların büyük çoğunluğunun hekim veya uzman bulmak için internete yönelmesi nedeniyle, sağlam bir online görünürlük oluşturmak artık bir artı değil zorunluluk haline geldi. Online arama söz konusu olduğunda Google, kendi bölgelerinde tıbbi hizmet arayan hastaların başvuracağı platformdur.

 

Google İşletme Profilinizi oluşturma

Google İşletme Profili (GBP) profili de tam olarak Google'da arandığınız yerde devreye giriyor. Bu ücretsiz araç sayesinde muayenehaneler ve klinikler Google Arama ve Google Haritalar'daki görünürlüklerini artırabilir, böylece potansiyel hastaların onları keşfetmesini ve onlarla bağlantı kurmasını kolaylaştırabilir. Ancak yolculuk burada bitmiyor. Google İşletme Profilinizi dünyanın en büyük sağlık hizmetleri platformlarından biri olan DoktorTakvimi ile eşleştirmek, yeni olasılıklarla dolu bir dünyanın kapılarını açarak randevu sürecini kolaylaştırır ve muayenehanenize daha fazla randevu alma şansı verir.

Tüm bunlar, nihayet sağlık hizmeti sağlayıcılarının da erişebildiği Google ile Randevu Alma özelliği sayesinde oldu. Ancak gelin bu platformların nasıl çalıştığını ve online varlığınızı nasıl artırabileceklerini görelim.

Google İşletme Profili 

Google İşletme Profili, şirketlerin ve serbest meslek sahibi profesyonellerin hizmetlerini Google Arama ve Google Haritalar'da sunmalarına yönelik Google'ın kartvizitidir. Bu ücretsiz hizmet sayesinde birçok klinik ve sağlık hizmeti sağlayıcısı, arama sonuçlarında daha fazla görünürlük elde edebildi ve yeni hastalar/danışanlar tarafından bulunabildi. 

👉 Google İşletme Profili sağlık hizmetlerinde nasıl kullanılır?

Sağlık profesyonelleri, hizmetlerine ilişkin telefon numaraları, çalışma saatleri ve web sitesi adresleri gibi değerli ayrıntıları tanıtmak için GMP'yi kullanabilir. Ayrıca, kurulumlarının fotoğraflarını ekleyebilecekleri ve etkinlik ve promosyonları tanıtmak için özel gönderiler oluşturabilecekleri alana sahipler.

Hastalar ve danışanlar için bu, arama yapıldıktan hemen sonra doğru bilgiyi bulmak, uzman içinse online dönüşümleri artırmak anlamına geliyor.

Kullanıcılar ayrıca, hastaların/danışanların fotoğrafları ve yorumları gibi uzman tarafından eklenmemiş bilgilere de erişebilir. Sahibi ve diğer kaynaklar tarafından sağlanan verilerin birleştirilmesi, potansiyel müşterilerin hekim ve uzman seçerken daha bilinçli kararlar vermelerini sağlar.

Ayrıca, Google İşletme Profili kartına girilen adres Google Haritalar'a bağlanarak hasta ve danışanların işini kolaylaştırılır. Ek olarak, uygulayıcının profili konuma dayalı aramalarda görünecek ve hastaların/danışanların yakındaki uzmanları bulmasına yardımcı olacak. 

👉 Google İşletme Profilinizi oluşturma

 

  • Doğrulama: İlk adım, uygulamanızın halihazırda GBP'de listelenip listelenmediğini bulmak ve Google'da görünmeye uygun olduğundan emin olmaktır. Ayrıntıları buraya tıklayarak kontrol edin.
  • Oturum açın ve başlayın: Henüz listelenmediyseniz oturum açın veya özellikle profesyonel kullanıma yönelik bir Google hesabı oluşturun ve ardından Google İşletme Profili ana sayfasını ziyaret edin.
  • Gerekli bilgiler: Muayenehanenizin adı, iş kategorisi, adres ve alakalı bulduğunuz diğer bilgileri işletme listenize dahil edilmesi gereken önemli ayrıntıları sisteme girin.
  • Doğrulama: Son olarak hesabınızı doğrulamak için verilen talimatları izleyin. Doğrulandıktan sonra işletmeniz Google'da görünür hale gelir ve uygulamanızın online varlığını önemli ölçüde artırır.

👉DoktorTakvimi profilinizi kullanarak Google aracılığıyla sizden randevu alınmasını sağlayın

DoktorTakvimi ve Google entegrasyonu sayesinde ekibimiz, sağlık hizmeti sağlayıcılarının GBP  profillerinde Google ile Randevu alma özelliğini aktif hale getirebilmektedir. Bu yararlı özellik müşterilerimiz için tamamen ücretsizdir.

Uzmanlar, online randevu sayfalarını GBP'ye bağlayarak hastaların/danışanların yalnızca 2 tıklamayla doğrudan Google Arama ve Harita sonuçlarından randevu almalarına olanak tanıyabilir.

Hastalar ve danışanlar Google'da bir uzman aradığında, sonuçların ilk sayfasında göze çarpan bir "online randevu" butonu görecekler. Tıklayarak doğrudan DoktorTakvimi'ndeki randevu sayfalarına yönlendirilirler ve yalnızca iki tıklamayla randevu alabilirler. Bu güçlü randevu butonu; mobil, masaüstü ve uygulamada Google Arama ve Google Haritalar'da görünebilir.

Üstelik Google İşletme Profili kartınızda sunulan tedavileri de listeleyerek hizmetlerinizi daha da görünür hale getirebilirsiniz. GBP-cta
👉DoktorTakvimi online randevuyu etkinleştirme

DoktorTakvimi'nin online randevu sistemi, planlarımızdan birine güvenen tüm sağlık profesyonellerinin kullanımına açıktır.

"Google ile randevu al" entegrasyonuyla birlikte bu sistem, sağlık çalışanlarının %35'inin mesai saatleri dışında yani muayenehanenin kapalı olduğu saatlerde yapılması nedeniyle sağlık profesyonellerinden daha fazla randevu alınma fırsatlarını genişletiyor.

Uzman, kullanıma sunmak istediği prosedürleri ve süreleri tanımlar. Daha sonra hastaların tercih ettikleri zamanı seçmeleri, bilgilerini eklemeleri ve randevunun onaylanması yeterlidir.

Online randevu özelliğinin ve DoktorTakvimi'nin diğer avantajlarının sağladığı kolaylıkları üyelerimizden dinlemek için referanslarımıza tıklayın

Online randevu alındığında, randevunun tüm detayları mesajla hastaya/danışana olduğu gibi profesyonele de anında bilgi veriliyor.

Randevu sayfası ayrıca DoktorTakvimi'nin mesajlaşma sistemi, sosyal medya platformları ve WhatsApp gibi diğer kanallar aracılığıyla da tanıtılabilir.