Nis 2, 2024

Dünya Sağlık Günü: Sağlık Hizmetlerine Erişim Nasıl İyileştirilebilir?

Dünya sağlık günü 1

Dünya Sağlık Günü, her yıl 7 Nisan'da, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) 1948'deki kuruluşunun anısına kutlanır. Bu gün, dünyanın kritik sağlık sorunları hakkında farkındalık yaratmaya ve bu sorunları çözmeye yönelik çabaları harekete geçirmeye adanmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü bu yıl Dünya Sağlık Günü özelinde “Sağlığım, hakkım” sloganını kullanıyor. Bu tema, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerine, eğitime ve bilgiye erişme hakkının yanı sıra güvenli içme suyu, temiz hava, iyi beslenme, kaliteli barınma, insana yakışır çalışma ve çevre koşulları, ayrımcılığa uğramama hakkını savunmak için seçildi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, "İnsanların sağlık hizmetlerine erişme ve bu hizmetlere eriştiklerinde onurlu ve saygılı davranılma hakları vardır." Bu, sağlık hizmetlerine erişimin yeterli olmadığı anlamına geliyor. Hastaların/danışanların bir hekim ya da uzman eşliğinde sağlık kontrolü yaparken her zaman iyi bir deneyime sahip olmaları gerekir. Irkları, cinsel yönelimleri, ekonomik durumları, dinleri, milliyetleri veya cinsiyetleri ne olursa olsun.

Docplanner olarak misyonumuz basit ama derin: Sağlık hizmetlerini insan odaklı hale getirmek. Herkes kaliteli sağlık hizmetlerine ve kusursuz bir sağlık deneyimine erişmeyi hak eder. Bu yılın temasını benimserken, platformumuzun insanları yüksek kaliteli sağlık profesyonelleriyle nasıl buluşturarak sayısız yaşamı olumlu yönde etkilediğini vurgulamaktan heyecan duyuyoruz.

Hastalar/danışanlar ve hekimler/uzmanlar arasındaki bağlantıları günlük olarak kolaylaştırıyor, herkesin yaşam kalitesini artırmak için ihtiyaç duyduğu bakıma erişebilmesini sağlıyoruz.

13 ülke (Polonya, Brezilya, Meksika, İspanya, İtalya, Almanya, Türkiye, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Arjantin, Peru ve Şili)
Geçen ay dünya çapında 22 milyon randevu alındı
Her ay 90 milyon hasta/danışan platformlarımızı ziyaret ediyor
2 milyon doktor/uzman profili
+14 milyon yorum


Peki Bunu Nasıl Yapıyoruz? 

İster zihinsel sağlık sorunlarınızda yardımcı olacak bir psikoloğa, ister kalp sorunlarınıza çözüm bulacak bir kardiyoloğa ihtiyacınız olsun, DoktorTakvimi süreci daha kolay ve daha rahat hale getirir. Dünya çapında sağlık hizmetlerine erişimi teşvik ederek, milyonlarca kişinin hayatında somut bir fark yaratıyoruz, onlara sağlık ve refahlarının kontrolünü ellerine alma gücü veriyoruz.

Platformumuz ve uygulamamız tamamen ücretsizdir ve dünya çapındaki hastaların/danışanların erişimine açıktır. Hastalar ve danışanlar özel gereksinimlerine, konumlarına, dillerine ve tercihlerine göre tıbbi uzmanları arayabilirler. Bu özgürlük ve bilgiye kolay erişim, insanlara sağlıkları hakkında bilinçli kararlar verme ve sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilecek doğru uzmanla bağlantı kurma olanağı sağlıyor.

Hastaların/danışanların sağlık hizmetleri üzerinde daha fazla erişime ve güce sahip olmasını sağlayan özellikler şunlardır:

Görüşler: Güvenilir bir uzman bulmak, tıbbi yardım arayan hastalar ve danışanlar için en büyük zorluklardan biridir. Ancak doğrulanmış doktor incelemeleri, hastaların/danışanların muayeneye başvurmadan önce bir uzmanın sağladığı bakımın kalitesini değerlendirmesine yardımcı olabilir.
Uzmanı daha önce ziyaret etmiş olan diğer hastaların/danışanların yorumlarını okuyarak, hastalar ve danışanlar kendilerini daha güvende hissedebilir ve sağlık hizmetleri hakkında bilinçli bir karar verebilirler. 
tr-website-professional-opinions@2x

Lokasyona Göre Arama: Günümüzde insanlar sıklıkla farklı yerlere taşınmakta ve seyahat etmektedir. Karşılaştıkları önemli sorunlardan biri, yerel bağlantılar olmadan yüksek kaliteli sağlık hizmetlerine erişimdir. DoktorTakvimi, hastaların konumlarına göre doktor ve uzman aramalarına olanak tanıyan bir çözüm sunuyor.

Belirli bir hastalığı veya hizmet aranabilir ve platform onlara, kendilerine daha yakın olan ve yardımcı olabilecek uzmanları gösterecektir.

GettyImages-1226295212 (1)-3

Online Danışmanlık ve Chat Özelliği: Teknolojimiz hastaların/danışanların online olarak uzmanlarla kolayca bağlantı kurmasını sağlar. İnternete erişimleri olduğu sürece herhangi bir fiziksel kısıtlamaya bakılmaksızın her yerden kaliteli bakım alabilirler. 

tr-telemedicine-doctor-patient-videocall-2@2x
Bu, hastalara/danışanlara sağlık hizmeti sağlayıcılarını seçme konusunda daha fazla esneklik sağlıyor ve daha önce seçeneklerini sınırlayan coğrafi engelleri ortadan kaldırıyor.

Hastalar ve danışanlar, randevu almadan önce doktorlarıyla/uzmanlarıyla iletişime geçmek için mesajlaşma özelliğini kullanabilir, böylece herhangi bir endişe veya soruyu özel olarak ve doğrudan ele alabilirler.

Bu özellik, hastaların randevularından önce kendilerini tam olarak hazırlıklı ve bilgili hissetmelerine yardımcı olur ve daha verimli ve etkili bir muayeneyi kolaylaştırabilir. Ayrıca doktorlarla/uzmanlarla mesajlaşmak, hastalar/danışanlar ve sağlık hizmeti sağlayıcıları arasında daha kişisel ve güvenilir bir ilişki kurulmasına yardımcı olur.

   Online danışmanlığın sağlık hizmetlerine erişimi nasıl artırdığını keşfedin! Detayları öğrenin

 

Birlikte Sağlık Hizmetlerine Erişimi Herkese Mümkün Kılalım 

Sizi, tüm hastalara/danışanlara fayda sağlayacak, aynı zamanda hedef kitlenizi genişletmenize ve sağlıklarını iyileştirmenize yardımcı olacak bir görevde bize katılmaya davet ediyoruz. Topluluğumuza katılarak, İnternet erişimi olan kişilerin yaklaşık %90'ını oluşturan, online sağlık bilgileri arayan hastalara ve danışanlara yardımcı olabilirsiniz.

Kaydolmak hızlı ve ücretsizdir! Tüm ücretsiz özelliklere erişmek ve her yerde daha fazla hastaya/danışana ulaşmak için platformumuzda bir profil oluşturun. Birlikte, ihtiyacı olan insanlara en iyi sağlık hizmetlerini sunma ortak hedefi doğrultusunda hareket eden bir topluluk olarak büyüyebiliriz.

Profil oluşturarak hastalarla ve danışanlarla bağlantı kurabilir, uzmanlığınızı paylaşabilir ve diğer sağlık profesyonelleriyle iş birliği yapabilirsiniz. Erişiminizi genişletmek ve insanların hayatlarında fark yaratmak için bu fırsattan yararlanın. Bugün bize katılın!

Bize katılın!  Ücretsiz Profil Oluşturun