Sağlık Hizmetlerinizi Dijitalleştirmeniz İçin 6 Sebep

Her şeyin teknolojiyle entegre olduğu bu dönemde her geçen gün daha fazla doktor ve uzman dijitalleşme trendini takip ediyor ve uygulamalarını dijital süreçlere dönüştürüyor. Yine de birçok muayenehane sahibi hala benzer şekilde çalışıyor. Siz de hala pek çok şeyi manuel olarak hallediyor ve uygulamalarınızı dijitalleştirmek mi istiyorsunuz? İşte size dijitalleşmeniz için 6 sebep:

Dijital Süreçler Maliyeti Düşürür, Zaman Kazandırır!

Tıbbi süreçlerin dijitalleşmesi hem sizin hem de personellerinizin işlerini kolaylaştırır. Tüm dijital süreçler analog süreçlerden çok daha hızlı bir şekilde halledilebildiğinden değerli zamanınızı başka işler için kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse telefonla randevu alma süreci ortalama 10 dakika kadar sürmekteyken online takvim aracılığıyla bu süre yaklaşık 1 dakikaya düşebilir. Bu tip küçük değişiklikler ve dijital uygulamalar aynı zamanda günlük süreçlerinizin verimliliğini de artırır. Uzun vadede maliyetten tasarruf edersiniz ve daha keyifli bir iş günü geçirirsiniz.

Randevu yönetiminizi DoktorTakvimi’nin çevrimiçi randevu takvimi ile optimize edin. Muayenehanenize gelen çağrıları azaltın ve yeni ve mevcut hastalarla iletişimi basitleştirin.

Hastalarınız/Danışanlarınız da Dijitalleşiyor

Çoğu kişi için teknoloji hayatlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Özellikle pandemi döneminden sonra dijitalleşme sağlık alanında da oldukça hızlandı. Bazı rutin kontrollerden, randevu alımına kadar çoğu şeyi dijital ortamlarda halletmek mümkün. Hastalarınız/Danışanlarınız da bunun farkında ve çoğu hasta/danışan artık sağlık rutinini dijital uygulamalarla entegre etti. Docplanner tarafından yapılan bir araştırmaya göre, tüm hastaların %85'i doktorlarından çevrimiçi bir profil bekliyor. %78'i doktor randevularını çevrimiçi olarak ayarlamak istiyor.

En büyük avantajlar, mesai saatleri dışında randevu alma imkanı ve mevcut tüm kapasitelere sahip net takvimde yatmaktadır. Hastalar/Danışanlar ayrıca çevrimiçi video konsültasyonun sağladığı zamandan da etkileniyor. %51'in sanal konsültasyon seçeneği sunan bir doktoru seçme olasılığı daha yüksek. Bu potansiyeli kullanın ve DoktorTakvimi'nin premium paketiyle kendinizi dijital öncü olarak konumlandırın.

Tıbbi Uygulamanızın Dijitalleştirilmesi Rekabet Gücünüzü Artırır

Bir uygulamanın rekabet gücü, dijital ekipmanı ile ölçülebilir. Bugün, doğru doktoru ararken, hastalar genellikle karmaşık olmayan randevu rezervasyonu ve sanal tedavi seçeneği sunan bir muayenehaneyi tercih ediyor. Ayrıca olumlu referanslar da bu konuda oldukça büyük bir etkiye sahip. 

Online ulaşılabilirlik ve hastalarınıza/danışanlarınıza sağladığınız kolaylık onları size daha fazla bağlar. Siz de DoktorTakvimi’nin potansiyelini kullanın ve size sağlayacağı faydalardan yararlanın.

Online Görüşmeler Daha Hızlı ve Güvenli 

Covid-19 pandemisinden bu yana temassız teslimat karşılanması zorunlu bir talep haline gelmiş durumda. Doktor muayenehaneleri, online randevu ve sanal doktor randevuları ile sadece bekleme sürelerini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda enfeksiyon riskini de azaltıyor. Hastalar/Danışanlar ayrıca bakım sonrası randevular veya bulguların tartışılması gibi kısa tedavi durumlarında online görüşmeler sıklıkla kullanılıyor. 


Online randevulara ek olarak DoktorTakvimi, portföyünüz için sertifikalı bir video danışmanlığı sunar. Bu şekilde modern ve karmaşık olmayan bir e-sağlık teklifi yaratır ve online hasta/danışan ilişkisini güçlendirirsiniz.

Dijitalleştirme, Kaynaklarınızı En İyi Şekilde Kullanmanızı Sağlar

Covid-19 pandemisi, online video konsültasyonları ve online randevular gibi dijital hizmetlerin kullanımıyla tıbbi hizmetler için hızla artan bir talebe yol açtı. Pandeminin ilk birkaç ayında, eskisine göre yaklaşık on kat daha fazla video görüşmesi yapıldı (2020'nin ilk çeyreğinde 1 milyondan fazla). 

Dijital uygulamalarla aşı yönetimi de iyileştirildi. 2021'in sonunda, DoktorTakvimi rezervasyon yazılımı aracılığıyla oldukça fazla aşı randevusu işlendi.

Dijital Bir Uygulama Karlılığınızı ve Sürdürülebilirliğinizi Artırır

Dijital çözümler ile adım adım daha sürdürülebilir ve dolayısıyla daha ekonomik olabilirsiniz. Hastalarınıza/Danışanlarınıza bir not vermek yerine örneğin e-posta yoluyla doktor randevularını hatırlatın. Bu sadece kağıt tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda hastaların/danışanların randevularını doğrudan online takvimlerine girebilecekleri için unutmalarını da önler ve siz de kapasitenizi mümkün olan en iyi şekilde kullanırsınız.