Sağlık Çalışanları İçin 5 Finans Önerisi

br-lg-ebook-gestao-financeira-fetatured-image

Muayenehanenizin mali durumunu düzgün bir şekilde yönetmek düşündüğünüz kadar karmaşık olmak zorunda değil. Daha iyi yönetebildiğiniz bir finansal duruma sahip olmanızı sağlayacak bazı ipuçlarını öğrenmek ve bunu başarmanıza yardımcı olacak araçları keşfetmek için okumaya devam edin.

Finansal yönetim, muayenehanenizin yönetimi kapsamında çok önemli bir faaliyettir. Ancak bunu sağlıklı bir şekilde sürdürmek sizin için  bir zorluk olabilir. Her işte olduğu gibi, refahı ve ekonomik büyümeyi garanti altına almak için tüm mali hususlar arasında bir denge kurmak hayati önem taşır: kârlar, giderler, yatırımlar ve borçlar...

Sağlıklı finansmana sahip olmak, sermayenizi nasıl yöneteceğinizi ve stratejik olarak nasıl harcayacağınızı veya yatırım yapacağınızı bilmek; finansal yükümlülüklerinizi yerine getirebilmek ve olası olaylarla başa çıkabilmeniz açısından çok önemlidir. Ayrıca gelecek planları yapma ve büyümeye devam etme alanıyla ekonomik istikrarı elde etmek anlamına gelir.

Sağlıklı bir finans yönetiminin göstergeleri: 

Muayenehanenizin finansal stratejisinin doğru olup olmadığını biliyor musunuz? Uygulamanızın mali sağlığını nasıl analiz edebileceğiniz ve ölçebileceğiniz konusunda net olmanız önemlidir.

Bir muayenehanenin bol miktarda hasta/danışan akışına sahip olması ve istikrarlı bir gelir elde etmesi, mutlaka iyi finansal kaynaklara sahip olduğu anlamına gelmez. İyi bir finansal kaynağın 3 göstergesi vardır:

1. Ödeme gücü
Doğabilecek herhangi bir ödeme yükümlülüğünü zamanında yerine getirebilmek için fon yaratma yeteneğini ifade eder. Ödeme gücünüzü bilmek için sahip olduğunuz nakit miktarını muayenehanenizin ürettiği aylık harcamalara bölmelisiniz.

2. Likidite
Ödeme gücünün aksine, sabit olmayan harcamalar yapmak zorunda olduğunuz sermayedir. Bu gösterge, acil veya kısa vadeli finansal yükümlülüklerin yeterli miktarda nakit yoluyla karşılanmasını mümkün kılar.

3. Kârlılık
Fayda elde etmek için kaynakların kullanılmasındaki verimliliktir. Kârlı bir uygulama, bir işletme olarak kaynaklarını kullanma ve daha fazla kar elde etme yeteneğine sahip olan uygulamadır. Uygulamanız için fayda yaratmanıza yardımcı olacak, faiz ve/veya vergi indirimlerini temsil eden çözümlere yatırım yapmak, kârlılığınızı artırmak için harika bir stratejidir.

Daha İyi Bir Nakit Akışı ve Karlılığa Sahip Olmak için 5 İpucu 

Aşağıda muayenehanenizin ödeme gücünü, likiditesini ve kârlılığını artırmanıza yardımcı olacak özel önerileri paylaşıyoruz. Bu stratejileri uygulamak, daha sağlıklı finansmana sahip olmanıza ve işletmeniz için sürdürülebilir ekonomik büyüme elde etmenize yardımcı olacaktır.


1. Muayenehanenizin Harcamalarını Takip Edin

Harcamalarınızı kaydetmek, muayenehanenizde sağlıklı finansmanı sürdürmek için çok önemlidir. Çok ya da az olması fark etmez; gelir ve giderlerinizin net bir resmini elde etmek için her şeyi kesinlikle kaydetmeniz önemlidir. Bu kontrol, ödeme gücünüzü ve likiditenizi her daim bilmenizi sağlayacaktır.


Harcamalarınızın ayrıntılı kayıtlarını tuttuğunuzda, maliyetleri düşürmeye değer alanları belirleyebilir, böylece kaynaklarınızı optimize edebilirsiniz. Her küçük harcamayı ve geliri mutlaka kaydedin. Bu ayrıca, daha bilinçli mali kararlar alabilmeniz için harcama kalıplarını belirlemenize yardımcı olur.

Gider kontrolü, elde edilen geliri toplam giderlerle karşılaştırabildiğiniz için muayenehanenizin karlılığını değerlendirmenize de olanak tanır. Giderler gelirinizi aşarsa finansal stratejinizi ayarlamanız gerekebilir. Gelir-giderleri tutma konusunda bazı uygulamalardan da destek alabilirsiniz.

2. Para Girişleriniz ve Çıkışlarınız Arasında Bir Denge Kurun


Giderlerin yeterli bir kaydını tutmanın yanı sıra, bunları para girişi olarak sınıflandırabilmek için görüşme başına gelirinizi takip etmeniz tavsiye edilir; giderler para çıkışı olacaktır. Bunu kontrol ederek ikisi arasında yeterli dengeyi sağlayabilecek ve giderlerinizin gelirinizden az olduğunu takip edebileceksiniz.

Bu özellik aynı zamanda fiyatlarınızı ne zaman güncellemeniz gerektiğini ve genel olarak paradan nasıl daha iyi yararlanmanız gerektiğini de söyleyecektir. Muayene başına gelirinizi kontrol etmek, muayenehanenizin karlılığını değerlendirmenize, tıbbi hizmetleriniz için yeterli ücret alıp almadığınızı belirlemenize ve mali yönetiminizdeki iyileştirme fırsatlarını belirlemenize olanak tanır.

En karlı hizmetleri veya tedavileri belirleyebilecek ve çabalarınızı bunları teşvik etmeye odaklayabileceksiniz. Ayrıca hangi hizmetlerin en az talep edildiğini fark edecek, bunları sunmaya devam etmenin değip değmeyeceğini veya ayarlamalar yapılması gerekip gerekmediğini değerlendireceksiniz.

3. Kişisel Finansal Durumunuzu Ofisinizin Finansal Durumlarından Ayırın

Optimum finansal sağlığı sağlamak için kişisel mali durumunuzu muayenehanenizden ayrı tutmak önemlidir. Bu, rakamlara yansıyan karışıklığı önlemenize yardımcı olacak ve yönetiminizi kolaylaştıracaktır. Bu bölümleme ile kaynakların karışmasını önleyecek ve daha net bir kârlılık vizyonuna sahip olacaksınız.


Ayrıca, yalnızca muayenehanenize özel bir banka hesabına sahip olmanız da çok faydalı olacaktır; bu, mali kayıtlarınızı düzenlemenizi kolaylaştırmanın yanı sıra vergi yükümlülüklerine uymanıza da fayda sağlar. Bu şekilde özel bir hesap tutarak tıbbi faaliyetinizle ilgili masrafları hesaplamak ve düşmek daha kolay olacaktır.

4. Muayenehanenizin Geleceği İçin Bir Tasarruf Fonu Düşünün

Muayenehaneniz için bir tasarruf fonuna sahip olmak, bütçeler ve iş büyümesine yönelik yatırımlar gibi gelecek planları yapmanıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca herhangi bir acil veya öngörülemeyen olayda çok faydalı olabilir.


Bu tarz yatırımlar, muayenehanenizin finansal istikrarını korumak için çok önemlidir, çünkü gönül rahatlığı sağlayan bir güvenlik yastığı görevi görür ve aşağıdaki gibi ortaya çıkabilecek her türlü durumla başa çıkmanıza olanak tanır:

  • Beklenmedik tıbbi ekipman onarımlarında,
  • İlave personel alınması gerektiğinde,
  • Gelirde geçici azalma,
  • Yeni tıbbi teknolojiler edinmede,
  • Hizmetlerinizi tanıtmak için pazarlama uzmanlarını işe almak veya muayenehanenizi genişletmek gibi stratejik yatırımlar yapma olanağı verir; orta ve uzun vadede daha fazla hasta çekerek, hizmetinizin kalitesini ve gelirinizi artırarak size fayda sağlayacaktır.

    Bu noktayı göz önünde bulundurarak plan yapan tıp uzmanları, gelecekteki zorluklarla ve olasılıklarla daha iyi yüzleşerek daha iyi mali sağlık elde edebilirler.

 

5. Vergi Faaliyetlerinizi Güncelleyin ve Düzenleyin


Vergi ödemelerinizin iadesini alabileceğinizi biliyor muydunuz? Sadece cezalardan kaçınmak için değil, aynı zamanda doktor olarak düşebileceğiniz tüm masrafları bilmek ve böylece vergi ödemenizin miktarını azaltmak, hatta bir vergi ödemesi almak için muayenehanenizin vergi konularında güncel kalmak önemlidir. 

Vergiden düşebileceğiniz bazı masraflar şunlardır:

  • Bireysel emeklilik planlarına gönüllü katkılar,
  • Tıbbi gider sigortası primleri,
  • Asistanlarınızın veya çalışanlarınızın maaş ve ücretlerinin ödenmesine ilişkin vergiler,
  • Ofis mülkünüzün kirası ve elektrik, su, internet ve telefon gibi hizmetler gibi temel harcamalar,
  • Kırtasiye ve masa eşyaları,
  • Bilgisayar ekipmanı, tablet veya cep telefonu gibi sabit varlıklara yapılan yatırımlar,
  • Danışmanlığınızın yönetimi ve yönetimi için dijital araçlar.

Özellikle bu son nokta büyük önem taşıyor ve muayenehanenizin mali sağlığının anahtarıdır. Kârlılık göstergesinde gördüğümüz gibi, sağlıklı bir finansal stratejinin bir parçası, fayda sağlayan ve düşebileceğiniz çözümler gibi daha büyük bir gideri temsil etmeyen çözümlere yatırım yapmaktır.

DoktorTakvimi Planları ile hastalarınız/danışanlarınız, muayenehane ve ödemeler hakkında ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri, belirli mali göstergelerin yönetimi ve gelirinizin kontrolü de dahil olmak üzere tek bir yerde toplayarak ofisinizin mali yönetimini daha iyi hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Muayenehanenizin mali durumunu nasıl iyileştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Buraya tıklayarak bizimle iletişime geçin ve finansal stratejinize bir DoktorTakvimi Planı uygulayarak kârlılığınızı artırmanıza nasıl yardımcı olabileceğimizi keşfedin.