Haz 23, 2022

Online Pazarlamaya Girişte İhtiyaç Duyacağınız 8 Önemli Terim

Hekim ve uzmanlar için online pazarlamanın önemi

Günümüzde her alanda profesyoneller için online görünürlük çok önemli. Medikal alanda online görünürlüğün neden önemli olduğundan daha önce “Online görünürlüğün hekimler ve uzmanlar için önemi” yazımızda bahsetmiştik. 

Günümüzde herkes bir profesyonele ihtiyaç duyduğunda önce o kişiyi sosyal medyada ve internette aratıyor. Medikal alanda yapılan araştırmalara göre bir doktora danışmadan önce, hastaların %72’si çevrimiçi bir arama yapıyor. Bu bizi online görünürlüğün ve bunun için yapılabilecek pazarlama çalışmalarının önemini net bir şekilde kavratacak kadar yüksek bir oran. 

Dijital pazarlama, online görünürlük gibi alanlara hakim olmayabilirsiniz ancak bu gözünüzü korkutmasın. Son dönemde her gün yeni bir kavramla karşılaşıyoruz ancak bu yoğunluğunuzda bunların hepsini takip etmeniz çok da mümkün değil. Bu noktada sizin için bahsettiğimiz faaliyetlerin kullanımıyla online görünürlüğünüzü artırmanın yanı sıra; müşterilerinize cevap verecek, randevularınızı oluşturacak ve vakit kazanmanızı sağlayacak çözümlerimize göz atmak ister misiniz? 

Hazırsanız gelin birlikte ihtiyaç duyabileceğiniz dijital pazarlama terimlerine göz atalım:

İhtiyaç Duyabileceğiniz Pazarlama Terimleri  

Dijital Pazarlama

Dijital pazarlama oldukça geniş bir kavramdır. Bir tür cihazla gerçekleşen, online ortamdaki tüm ürün veya hizmet pazarlama faaliyetlerine dijital pazarlama denilir. Satın almaya ikna etme yöntemlerinin hepsini kapsar. 

Marka Konumlandırması 

Marka konumlandırma, kendinizi rakiplerinizden ayırma şekliniz ve tüketicilerin markanızı tanımlayarak onunla bağ kurma şeklidir. Markanızın temsil ettiklerinden oluşur. Marka konumlandırma, ton, ses, görsel tasarım, sosyal medya yönetimi gibi pek çok farklı şeyi kapsayabilir. 

Marka Bilinirliği  

İsim olarak kendisi bir marka olmak isteyen ya da ayrıca bir  marka kuran herkes için en önemli niteliklerden birisidir. Marka bilinirliği, müşterilerin markanızı veya ürününüzü gördüğü ve sorunlarına en iyi çözümü sunduğunuzu bildiği bir senaryo oluşturur. 

Gelir Performans Yönetimi 

Gelir performansı yönetimi, kârlılığı en üst düzeye çıkarmak için edinme, elde tutma ve genişletme işlevlerinin uyumlu olmasını sağlar.

Inbound Marketing 

Inbound marketing, mesajınızı herkese iletmek yerine yüksek uyumlu hedef kitleyi çekmek için kullanılır. Blog, sosyal medya, SEO gibi taktikler aracılığıyla gelen pazarlama, yararlı ve alakalı içerik kullanarak müşterileri şirketinize çeker. 

Inbound marketing, şirketinizin büyümesine yardımcı olmaya devam eder ve ölçeklenebilir uzun vadeli yatırım getirisi sağlar. 

İdeal Müşteri Profili 

İdeal bir müşteri profili, ürününüzden veya çözümünüzden en fazla faydayı sağlayacak olan kişilerdir. Bu kişiler veya şirketler, markanız için en hızlı, en başarılı satış döngüsüne, en yüksek müşteri tutma oranlarına ve en yüksek sayıda müjdeciye sahip olma eğilimindedir.

Hesap Tabanlı Pazarlama  

Hesap tabanlı pazarlama (ABM), geleneksel pazarlamayı tersine çeviren bir pazarlama yaklaşımıdır. Hesap tabanlı pazarlama, alıcı kişilikleri geliştirmek ve ardından bu kişileri markanıza çekmek için geniş bir ağ oluşturmak yerine, ideal müşteri profilinize (ICP) dayalı olarak hedeflenen hesaplardan insanlarla etkileşim kurmanın yollarını bulmaya odaklanır. Bu pazarlama çeşidi, hedeflenen hesaplara özel mesajlar göndermekle ilgilidir.

Conversational Marketing / Konuşma Pazarlaması H2 

"Konuşma pazarlaması" terimini ortaya atan Drift'e göre, "Alıcıları gerçek zamanlı konuşmaların gücüyle pazarlama ve satış kanallardan geçirmenin en hızlı yolu. Müşteriler ve alıcılarla ilişkiler kurar ve özgün deneyimler yaratır.”

 Sohbet botları, konuşma pazarlamasının gerçekleştiği en yaygın kanaldır, ancak gerçek zamanlı etkileşimlere izin veren sosyal medya platformları da bu konuda yararlı olabilir. 

 

Kaynak: https://www.newbreedrevenue.com/blog/marketing-terms