Hekimler ve uzmanlar için video içerik paylaşımının önemi

Hekimler ve Uzmanlar için video içerik paylaşımının önemi

İçerik paylaşırken video kullanımının artmakta olduğunu hepimiz görüyoruz. Buna en büyük kanıt olarak, YouTube'un dünyadaki en büyük ikinci arama motoru olmasını gösterebiliriz.

Video; yazı, mesaj, fotoğraf gibi içeriklerden çok daha sonra dahil olmasına rağmen, bilgi paylaşımında hepsinin önüne geçmiştir. 

Peki video içeriklerin gücü neden bu kadar fazla?

Video içerik bilgilendirir ve eğitir

Yalnızca YouTube'da, her gün 1 milyar saatin üzerinde içerik izleniyor. Bu da, insanların video içerik izlemeyi sevdiği ve içerik paylaşanların da video içerik üretmeye yöneldiği anlamına geliyor. Günümüzde bu kadar fazla rekabet ve içeriğin olduğu bir dünyada, hastalarınızı/danışanlarınızı bilgilendirdiğiniz içerikleri artırmalı ve çeşitlendirmelisiniz. Bunun için de en iyi ve en yaygın olan video seçeneğini kullanmanız, hastaların/danışanların bir hastalık veya hizmet hakkında daha iyi bilgi sahibi olmasında size çok yardımcı olur.

Hastaların/Danışanların sizi daha iyi tanımasını sağlar

Hastaların/Danışanların çoğunluğu bir hekim/uzman tercih etmeden önce, hekimlerin/uzmanların özgeçmiş ve deneyimleri hakkında araştırma yapıyor. Profil sayfalarınıza ya da web sitenize geldiklerinde de, sizinle ilgili çok fazla bilgiye ulaşmayı istiyorlar. Bu nedenle; deneyimlerinizi, ilgi alanlarınızı, sunduğunuz sağlık hizmetlerini videolarla paylaşarak kısa sürede kendinizi tanıtabilirsiniz. Hastalar/Danışanlar okumaktan çok video izlemeye istekli olduklarından, paylaştığınız videoları izleyerek, sizin ve yaptıklarınız hakkınızda bilgiye sahip olacaklardır. Bu konuda bir diğer unsur ise, videolar sayesinde hastalar/danışanlar, sizin duruşunuz ve tavrınız hakkında da fikir edinirler.  

Profilinizin daha fazla ilgi çekmesini sağlar

Hepimiz internette zamanımızın büyük bir kısmını video izleyerek geçiriyoruz. Kullanıcılar olarak videoları daha kolay anlayabileceğimiz ve eğlendirici olabilecek içerikler olarak görüyoruz ve bu da video içeriklerin ilgimizi çekmesini sağlıyor. Sizinle ya da uzmanlığınız ile ilgili araştırma yapan hastalara/danışanlara içerik oluştururken video paylaşımı yapmanız, ilgiyi daha çok üzerinize çeker.

Meslektaşlarınız arasında rekabetçi olmanızı sağlar 

Meslektaşlarınızın %81’i kendini hastalara/danışanlara daha iyi anlatabilmek için videolardan destek alıyor.

Videolar, her konudaki bilginizi, deneyimizini hastalara/danışanlara ulaştırmak için çok kullanışlı bir araçtır. Böylece, kısa ve açıklayıcı bir video ile; hastaların/danışanların dikkatini kolayca çekebilir ve onları profilinizde uzun süre tutabilirsiniz.

Bunun için de önceliğiniz profil görüntülenmenizin ve profilinizdeki hastanın/danışanın kalma süresini artırmak olmalıdır. Profilinize gelen hastaların/danışanların sayfanızda daha fazla vakit geçirmesi konusunda paylaşacağınız videolar size yardımcı olacaktır.

Video içerikler Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) için faydalıdır

Cisco’nun sunduğu rapora göre; 2021 itibariyle, internetteki tüm trafiğin % 80’inden fazlası videodan oluşacak.

Arama motorları video içerikleri yüksek kaliteli içerik olarak gördükleri için severler. Bu nedenle, sizinle ilgili profillerde ve web sayfalarınızda videolar kullanmalısınız. Videolarınızda güçlü bir başlık, açıklama ve doğru anahtar kelimeleri kullanarak, arama sonuçlarında mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz.

DoktorTakvimi profilinize videolarınızı nasıl ekleyebilirsiniz?

İnternette sağlık ile ilgili araştırma yapan kullanıcıların en çok ziyaret ettiği site DoktorTakvimi.com. Burada diğer uzmanlardan ayrılmak ve hastalar/danışanlar için ilgi çekici bir profil oluşturmak için videolarınızı profilinize ekleyebilirsiniz. Video içerikli Gold Paket ile profilinizde sınırsız sayıda videonuzu yayınlayabilirsiniz.

Videolarınız yayınlamadan önce, moderasyon ekibimiz tarafından regülasyonlara uygunluğu kontrol edileceği için kendinizi tamamen güvende hissedin!

DoktorTakvimi ekibi olarak, hastaların/danışanların ilgisini en çok çeken konular hakkında video içeriklerini hazırlarken size destek olabiliriz. Avantajlı tekliflerden hemen yararlanmak için formumuzu doldurun; uzmanımız sizinle iletişime geçsin!

İletişime geçin