2023’te Hasta ve Danışanlarla Özel Gün İletişimi Nasıl Kurulur?



GettyImages-1393467576
Hasta ve danışanlarınızla iletişim kurmakta, yeni yollar yaratmakta veya sosyal medyada aktif olmakta zorlanıyor musunuz? Yeni ilhamları yaratmanın içerisinde bulunduğunuz şartlarda ne kadar zor olduğunu biliyoruz ve size yardım etmeye geldik! Özel gün tatiller gibi konuları mutlaka değerlendirmelisiniz. Gelin şimdi neler yapabileceğinize bakalım.

Sosyal Medya Gönderi Fikirleri

GettyImages-1201792304

Sosyal medya uçsuz bucaksız bir deniz olsa da bazı metrikler aslında çok basittir. Sosyal medyada görünürlüğü olan, iyi içerik üreten bir izlenim vermek istiyorsanız en önce yapmanız gereken şey; düzenli içerik paylaşmak. Ancak bunun yanı sıra bu içeriklerin dikkat çekici ve takip edenler için faydalı olması çok önemli. 

Bilgilendirici, zaman zaman eğlendirici içerikler profilinizde dikkat çeker ve sosyal medyadaki kişilerin sizi takip etmeleri için onlara güzel bir gerekçe verir. Aynı zamanda tatil dönemlerini ve belirli günleri değerlendirerek bunları kendi lehinize çevirebilirsiniz.

Özel Günleri Nasıl Değerlendirebilirsiniz? 

Sunduğunuz hizmete bağlı olarak değişebilir ancak özel günlerde bazı özel kampanyalar yaparak bunları sosyal medyada duyurmak hem kendi bilinirliğiniz hem de sosyal medyada takip edilmeniz için oldukça faydalı olacaktır. Aynı zamanda bu özel günler için yapacağınız uygulamaları veya vereceğiniz mesajları e-posta, SMS gibi kampanyalarla da desteklemeniz önemli. Böylece herkese çok daha rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 
Ne gibi özel günleri nasıl kampanyalarla değerlendirebileceğinizin örnekleri:

Meme Kanseri Farkındalık Günü (15 Ekim): Eğer bir kliniğiniz varsa ve meme kanserini tespit etmeye yönelik çeşitli araçlar kullanıyorsanız, Meme Kanseri Farkındalık Haftası gibi günleri ücretsiz veya indirimli şekilde hizmet sunarak değerlendirebilirsiniz. Bunun için sosyal medyada çekiliş yapabilir, ya da yapacağınız kampanyanın koşullarını sosyal medyanızda duyuyarak görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. 

Eğer herhangi bir kampanya yapmayacaksanız bile branşınız ne olursa olsun bu gibi konular hakkında paylaşım yapmanız, bilgi vermeniz veya dikkat çekmeniz önemli. 

göğüs kanseri

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası(2-8 Kasım): Lösemili çocuklar için yapılan herhangi bir bağış kampanyasını paylaşabilir, lösemi ile ilgili tecrübelerinizi veya hislerinizi yazabilirsiniz. Branşınız ile ilgiliyse bu konuda yapacağınız bilgilendirici yorumlar da ilgi çekici olacaktır. 

Kadınlar Günü, Anneler Günü: 8 Mart Kadınlar Günü ve Mayıs’ın ilk haftası Anneler Günü için Kadın Doğum, Estetistik gibi kadınlara yönelik bir branş ile ilgileniyorsanız bu günleri aynı şekilde çeşitli kampanyalar veya ücretsiz uygulamalar ile değerlendirebilirsiniz. Bu uygulamaları gerçekleştirmek kadar bu günlere nasıl yaklaşıp, nasıl paylaşım yaptığını da çok önemli. Mutlaka duygulara hitap eden bir kutlama ile kampanyanızın ticari değil, yardım ve paylaşım amaçlı olduğunu vurgulamalısınız. Eğer bir kampanyanız yoksa dahi mesleğinize, branşınıza uygun bir bağlamda kutlayarak günleri özelleştirebilirsiniz. 

Kanser Haftası(1-7 Nisan): Kanser haftası tüm kanser türlerini kapsadığı için branşınıza yakın gördüğünüz türleri ve konuları bilgilendirme amaçlı paylaşabilirsiniz. Örneğin branşınız Göğüs Hastalıkları ise kanser haftası ile ilgili paylaşım yaparken akciğer kanseri, meme kanseri gibi spesifik alanlarda daha spesifik bilgiler verebilirsiniz. 

Bu örnekleri en belirgin, mutlaka kaçırılmaması gereken bazı günler hakkında yalnızca fikir olması için verdik. Daha pek çok farklı özel günü paylaşımı ya da bu özel günlerle bağlantılı olarak çeşitli kampanyalar yapabilirsiniz. Bu kampanyaları sosyal medya gibi mecralarda sizi hiç tanımayanlara ulaştırmak oldukça önemli, dolayısıyla bütçenize uygun olarak reklam da verebilirsiniz. Halihazırda var olan hasta/danışan datanıza da daha özel yollardan iletişim kurmayı unutmayın.