Mar 9, 2022

Uzaktan Sağlık Hizmeti vermeye başlamanız için 6 iyi sebep

iStock-508387030-_1_Uzaktan sağlık hizmeti; psikologlar, diyetisyenler, odyologlar ve fizyoterapistler gibi birçok farklı uzmanlık alanından profesyonelin danışanlarına aynı ortamda bulunmalarına gerek kalmadan sağladıkları online hizmete verilen isim. Kısacası; bilgisayarınız, tabletiniz, hatta telefonunuz yoluyla bile verebildiğiniz, yüz yüze görüşme şartının olmadığı sağlık hizmeti seçeneği. Zorunluluktan çıkan ama birçok profesyonelin ve danışanın gerek salgından dolayı, gerek rahat olması sebebiyle sıklıkla tercih edilen bir yöntem haline geldi. Ancak önemli bir nokta var: bu pratik, rahat ve risksiz yöntemden tıp doktorları yararlanamıyordu. Yayınlanan yeni yönetmelik ise bize müjdeli haberi verdi! Artık tüm hekimler ve uzmanlar uzaktan sağlık hizmeti aracılığıyla hastalarına/danışanlarına ihtiyaçları olan hizmeti verebilecek. İsterseniz ilk önce biraz teknik detaylardan, sonra da uzaktan sağlık hizmeti vermenin sizin için faydalarından bahsedelim.

Yönetmelik değişti, hekimleri bundan sonra ne bekliyor?

10 Şubat 2022 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Hakkında Yönetmelik sağlık hizmetini baştan aşağı değiştirecek nitelikte. 15 günlük bir başvuru süreci sonrasında düzenlenen faaliyet izin belgesiyle uzaktan sağlık hizmeti vermeye başlayabilecek olan hekimlerin temin etmeleri gereken belgeler arasında hizmetin verileceği mekan ve kullanılacak teknolojik donanıma dair ayrıntılar yer alıyor. Altyapı ve teknik donanıma sahip olmak uzaktan sağlık hizmeti için gerekli olan izin belgesini almanın en önemli kısmı. Teknolojik okuryazarlığı yüksek olan hekimler ve uzmanlar için online danışmanlık verme süreci uzaktan sağlık hizmeti verme süreci daha kolay ilerliyor, o yüzden teknolojiye dair algınızı ve internetteki profesyonel varlığınızı geliştirmek hiç olmadığı kadar önemli. İnternetteki varlığınızı güçlendirmenin yollarını blog yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

Online Danışmanlık kimler verebilir ve hangi hizmetleri sunabilir?

Sağlık meslek mensubu olan herkes, yani hekimler de artık uzaktan sağlık hizmeti verebilmekte. Uzaktan sağlık hizmeti veren  tüm profesyoneller muayene, tıbbi gözlem, tıbbi danışmanlık yapabilecek, tedavi ve ilaç yönetimi sağlayabilecek, e-reçete ve e-rapor yazabilecek. Online danışmanlığın yanında online randevu takvimi ve online ödeme sisteminin de kullanımıyla sağlık hizmeti deneyimini baştan sonra teknolojiye dayalı ve sürdürülebilir bir hale getiriyoruz. Online ödeme sisteminin ve sağladığı avantajların detaylarını kaleme aldığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Uzaktan Sağlık Hizmeti için nasıl bir teknik altyapıya sahip olmanız gerekiyor?

Uzaktan sağlık hizmetinin en güzel taraflarından biri hızlı ve pratik sağlık hizmeti sağlamaya elverişli olması. Ancak teknik altyapıya sahip olmadan uzaktan sağlık hizmetinden yararlanmak mümkün değil. Öncelikle yazılı, sesli ve görüntülü iletişime imkan sağlayan bir cihaza ve güvenli bir yazılıma ihtiyacınız var. DoktorTakvimi Uzaktan Sağlık Hizmeti’nde bütün tarafların verileri korunur ve güvenli bir şekilde saklanır. Aynı zamanda Bakanlık tarafından belirlenen altyapı ve teknik donanım kriterlerini de karşılayan DoktorTakvimi Uzaktan Sağlık Hizmeti ile başka hiçbir şeyle uğraşmanıza gerek kalmaz.

iStock-1224454909-_1_

Uzaktan Sağlık Hizmeti vermenin avantajları neler?

Bu sistemin hem hekimler ve uzmanlar, hem de hastalar ve danışanlar için birçok avantajı var. Randevu almak isteyenler gittikçe daha sık oranda internetten sağlık araması yapmaya ve hizmetlerini online sunan hekimler/uzmanlar arama eğilimindedir. Uzaktan sağlık hizmeti veriyor olmak online imajınızı geliştirecek, hasta ve danışanlar için yeni ve çekici bir alternatif oluşturacaktır. Online imajınızı nasıl oluşturacağınızı merak ediyorsanız ilgili blog yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Online danışmanlığın hastalarınıza/danışanlarınıza hitap eden bir seçenek olması dışındaki avantajları neler mi? Bunları sizin için 6 maddede özetledik:

1. Zaman kazandırması

Hem size, hem de hastalarınıza/danışanlarınıza zaman kazandırır. Randevularınıza gitmek için mekan değiştirmek ya da randevusuna geç kalan hastaları/danışanları beklemekle zaman kaybetmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca online görüşmeden önce hastanın/danışanın randevu sürecinde ihtiyaç duyacağınız bilgilerini size ileterek randevu esnasında zamandan tasarruf etmenize yardımcı oluyoruz. Tekrar eden ya da etmeyen tüm randevular için hasta bilgilerini düzenli bir şekilde kaydedebildiğniz hasta arşivinin de yardımıyla randevularda zaman kaybetmenizi engelliyoruz.

2. Özerk çalışmaya uygun olması

Uzaktan sağlık hizmeti verdiğinizde istediğiniz yerde ve vakitte, hastanız/danışanınız dışındaki dış etmenlerden bağımsız olarak sağlık hizmeti sağlayabilirsiniz. İstediğiniz takdirde mesai saatleri sonrasında da hizmet vermeye devam edebilir, hatta hafta sonları bile evinizde rahatınızı bozmadan hasta/danışan görebilirsiniz. Kliniğe gitme ihtiyacını ortadan kaldırmasıyla sizin çalıştığınız zamanlarda klinik çalışanlarının da mesai yapmasına gerek kalmaz. 

3. Güvenli ve verimli olması

Uzaktan sağlık hizmeti, DoktorTakvimi gibi güvenilir bir yazılım aracılığıyla verildiğinde hem sizin hem de hasta ve danışanlarınız için güvenli bir sağlık deneyimi tasarlar. Görüşmede yer alan kişilerin verileri üçüncü taraflarla kesinlikle paylaşılmaz ve saklanır. Hastalarınız/danışanlarınız kendilerini rahat hissettikleri bir ortamda oldukları için daha olumlu bir sağlık deneyimi yaşarlar, ayrıca hastaların/danışanların takip randevularına katılma alışkanlığı yaratır ve daha verimli bir hasta/danışan takibi sağlar.

4. Hastalık riskini azaltması

Gerek randevu için evinizden ayrılırken, gerek de randevu esnasında fiziksel olarak karşılaştığınız insan sayısını minimuma indirerek sağlığınızı riske atmanızı engeller. Bu hizmet Covid-19 ya da influenza gibi aynı havayı solumanın sağlığınız için risk yarattığı durumlardan kaçınmanıza yardımcı olur. 

5. Daha az randevu iptali sağlaması

Hastalarınız/danışanlarınız trafik ya da randevu vaktinde başka bir yerde bulunmaları gerekmesi sebebiyle randevularını iptal edebilir, randevularını unuttukları için kaçırabilirler. Uzaktan sağlık hizmeti alternatifi sunarak randevularını unutanların mekan değiştirmesine gerek kalmadan hızlıca randevuya katılmalarını sağlayabilirsiniz. Hastanızın/danışanınızın şehir dışında ya da yurt dışında olmasının bir önemi kalmaz, nerede olurlarsa olsunlar online olarak sizden hizmet alabilirler. Randevusuna gelmeyen hasta ve danışan sayısını nasıl azaltacağınıza dair e-kitabımıza buradan ulaşabilirsiniz.

6. Hastalara/danışanlara alternatif sunması

Bu hizmeti sağladığınızda evde kalmak zorunda olan hasta ve danışanlarınıza bir alternatif sunmuş olursunuz. Hitap ettiğiniz kitle genişler ve hastaların/danışanların sizi tercih ederken dikkat edecekleri bir başka özelliği daha yerine getiriyor olursunuz. Özellikle yolculuk etmenin eskisi kadar tercih edilmediği bu günlerde, yurt dışında ya da yurt içinde başka bir şehirden sizin uzmanlığınızdan faydalanmak; test, tetkik vs. sonuçlarını size gösterip sizden fikir almak isteyen hastalar/danışanlar uzaktan sağlık hizmeti sayesinde sizinle ilk iletişimi kurmayı tercih edebilirler. Hasta ve danışanların sizi nasıl seçtiğini öğrenmek için e-kitabımıza göz atın!

DoktorTakvimi’yle nasıl Uzaktan Sağlık Hizmeti verebilirim?

İnternet bağlantısına ve hastalarınızla/danışanlarınızla görüşmeyi gerçekleştirebileceğiniz bir cihaza sahipseniz uzaktan sağlık hizmeti vermenin önünde hiçbir engeliniz yok! Herhangi bir ek servis ya da programa ihtiyacınız olmadan, randevusunu alan hastanıza/danışanınıza bağlantı linki gönderiyoruz. Tamamen sizin isteğinize bağlı olarak ya sizin çağrınızla, ya da hasta/danışan linke tıkladıktan sonra görüşmeniz başlıyor. İşte bu kadar basit! 


DoktorTakvimi profesyonel üyelik sahibi olarak online randevu takvimi aracılığıyla hastaların/danışanların sizden 7/24 randevu alabilmelerini, online görünürlüğünüzü artırmanızı ve online danışmanlık ile risksiz, güvenli ve pratik bir sağlık hizmeti sunmanızı sağlayabilirsiniz. Ayrıca yeni online ödeme sistemimizle randevu sonrasında da DoktorTakvimi ayrıcalıklarından yararlanmaya devam edebilirsiniz. Daha fazla ücretsiz içerik e-kitaplarımıza göz atmayı, online danışmanlık hakkındaki detaylar için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!